BARTOMEU CIFRE SERÀ BATLE DE POLLENÇA AMB EL SUPORT D’UMP

843
Bartomeu Cifre i Andrés Nevado seran socis al nou equip de govern de l'Ajuntament de Pollença

Les eleccions municipals del 26 de maig feren a Tots per Pollença el partit més votat, que sumava sis regidors, un més que Junts Avançam. Tot i això, la governabilitat del municipi quedava molt oberta, ja que els pactes podien acabar per investir batle a Bartomeu Cifre o a Miquel Àngel March. Unió Mollera Pollencina, pel fet de ser l’únic partit dels que quedaven amb al menys dos regidors, es convertia en el partit clau que havia de decidir cap on s’inclinava la balança.

Durant dues setmanes s’han succeït les reunions entre els diferents partits. Unes reunions que s’han fet amb molta discreció i de les quals només han transcendit alguns detalls que diferents mitjans han anat publicant. Una de les darreres reunions que han transcendit va ser a quatre bandes entre Junts, UMP, el Pi i Podem, deixant albirar així un dels possibles pactes de govern.

L’assemblea d’UMP pren una decisió

Però el moment decisiu de les negociacions va ser el dilluns 10 de juny el vespre, quan UMP tenia convocada una assemblea per decidir definitivament donar suport a una coalició encapçalada per Tots per Pollença o per Junts Avançam. Andrés Nevado, número u del partit, ha explicat que la decisió la prengueren per votació els afiliats una vegada hagueren escoltat les propostes tant de Junts com de Tots. El mateix Nevado ha afirmat que les diferencies entre el que oferien els dos partits ha estat mínima i que, probablement, el que ha influït decisivament ha estat el succeït aquests darrers quatre anys. Una vegada finalitzada la reunió UMP va publicar al Facebook oficial del partit el següent post: “L’assemblea ha decidit donar el suport a TOTS per Pollença”.

Aquesta decisió converteix a Bartomeu Cifre en el candidat més probable en ser elegit batle a la sessió d’investidura del proper 15 de juny.

PUBLICITAT

Els altres possibles socis

Però abans de dia 15 encara queden moltes qüestions per resoldre, la més important d’elles és qui seran els altres socis de govern. En aquest sentit Cifre ha manifestat que desitja conformar una majoria àmplia i per això ha dit que confia pactar no només amb el PP, amb qui ja conformaria una majoria suficient, sinó amb altres partits ideològicament propers com El Pi i, fins i tot, Unides Podem. El cap de llista del PP a Pollença, David Alonso, ha confirmat que hi ha hagut reunions prèvies amb Tots, els quals els han proposat entrar al govern. Per la seva banda, Alonso ja va fer pública la seva intenció de donar suport a un pacte liderant per Tots per Pollença, tot i que reconeix que la seva entrada el govern encara no està del tot confirmada.

D’altra banda Josep Marquet, cap d’El Pi a Pollença, diu no haver tengut cap reunió formal amb Bartomeu Cifre, tot i que sí que hi ha hagut contactes. Respecte a la possibilitat d’entrar en un possible equip de govern diu que està a l’espera de la proposta de Cifre. Una vegada sàpiga quines són les condicions d’aquest possible pacte valorarà amb el seu equip la postura de cara a la sessió d’investidura.

Andrés Nevado també podria ser batle

També falta per aclarir quins són els acord als quals han arribat Tots i UMP per tancar el pacte. Una de les propostes que el mateix Bartomeu Cifre ha reconegut que s’ha posat sobre la taula és la petició d’UMP de tenir un any de batlia. Una proposta a la qual Cifre ha dit que no s’hi oposen i que la decisió queda en mans del partit del Port de Pollença.

També falta saber quin acord hi ha sobre una de les principals reivindicacions d’UMP durant la campanya electoral, la construcció d’un pavelló multifuncional al Port de Pollença, entre d’altres.

Els partits a l’oposició

Miquel Àngel March, número u de Junts Avançam, ha felicitat públicament a Bartomeu Cifre per l’acord amb UMP i ha transmès la intenció del seu partit de fer una oposició tranquil·la, constructiva i positiva.

Un altre partit que també s’ha col·locat clarament a l’oposició ha estat Alternativa per Pollença que, una vegada ha conegut la decisió d’UMP, ha publicat a les xarxes socials que “des d’ara mateix ens posam a treballar per fer oposició, sense mitges tintes, donar branca a la dreta i aturar-los els peus, dins i fora del Consistori.”

Pel que fa a Podem Pollença tenen convocada en assemblea per aquest dijous en la que reflexionaran sobre les passes a seguir una vegada coneguda la decisió d’UMP. Tot i que Bartomeu Cifre ha manifestat tenir la mà oberta fins i tot a Podem, sembla una opció improbable, ja que aquest partit ha manifestat en diverses ocasions la seva aposta clara per un pacte de govern progressista.

Sigui com sigui, els diferents partits s’han felicitat per una campanya electoral neta i basada en propostes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT