BARS I RESTAURANTS PODRAN OBRIR INTERIORS FINS A MITJANIT

166
Foto: Govern de les illes Balears.

A partir del 6 de juny, el Govern de les illes Balears permetrà obrir interiors de restauració fins a la mitjanit i fins a 8 persones per taula en els exteriors. Aquesta és una de les mesures que el Consell de Govern extraordinari, que se celebrarà aquest divendres 4 de juny, aprovarà per evitar la propagació de la covid-19 a les Illes Balears per a les 2 setmanes següents.

Gràcies a la bona situació epidemiològica de les illes Balears, se relaxaran restriccions i s’ampliaran cabudes i horaris en diversos serveis i celebracions.  Així ho va anunciar la presidenta del Govern de les illes Balears, Francina Armengol, després de la reunió de la Mesa de Diàleg Social, celebrada ahir horabaixa, amb representació dels agents socials.

Les mesures que s’aprovaran divendres en el Consell de Govern extraordinari complementen les ja acordades, i que estan pendents de ratificació per part del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

Principals canvis

Restauració

PUBLICITAT

Es permet obrir els espais interiors en totes les Illes fins a la mitjanit, sempre respectant el que marquin les ordenances municipals respectives, amb una ocupació de fins a un 50 per cent de la capacitat a totes les illes. En tot cas, el màxim permès és de 150 persones. Les taules han de ser de 4 persones com a màxim a totes les Illes.

Pel que fa als exteriors, es permeten fins a 8 persones per taula en totes les illes i s’amplia l’horari també fins a la mitjanit si les ordenances municipals ho permeten. Es poden ocupar totes les taules, sempre que no se superin els 250 clients.   

L’acord del Consell de Govern està previst que es publiqui dissabte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i entri en vigor a les 00.00 h del diumenge, excepte les mesures relatives a l’àmbit esportiu, que seran vigents des que es publiqui l’acord.

Platges i parcs

Els parcs infantils o espais d’ús públic a l’aire lliure similars com ara les platges, poden estar oberts al públic, excepte entre les 22.00 i les 06.00 hores que han d’estar tancats.

Altres cerimònies: bodes, batejos, comunions...

Es manté la capacitat en 50 persones en exteriors i 20 en interiors. S’autoritza el ball, sempre que es faci amb mascareta. L’horari s’ha d’ajustar al de la restauració.

Ara bé, si tots els assistents estan vacunats o presenten una prova d’antígens o PCR negativa fetes just abans de l’esdeveniment, poden ser fins a 120 persones en exteriors o 50 en interiors.

Vetles i enterraments

Augmenta a 120 persones en els exteriors i 50 en els interiors (sempre que no se superi el 50 per cent de la cabuda de l’espai).

Sales d’activitats dirigides i de musculació

A les sales d’activitats dirigides es permet la presència simultània a la mateixa sala d’un grup de màxim 25 persones en el cas d’activitats de baixa intensitat o d’un grup de màxim 20 persones en el cas d’activitats d’alta intensitat (fins ara eren de 20 i 15 respectivament). En tot cas, és obligatori l‘ús de mascareta, tant per al personal monitor com per a qui du a terme l‘activitat esportiva.

La pràctica d’activitats estàtiques en sala, entre les quals s’inclouen les activitats dirigides i les sales de musculació són permeses sempre que no es superi el 75 per cent de la capacitat màxima (abans un 50 per cent).

Esdeveniments esportius

En les competicions esportives s’augmenta l’aforament del  públic permès:

    • En instal·lacions esportives cobertes, un 50 per cent de la cabuda màxima fins a un màxim de 800 persones (ara era de 600).

    • En instal·lacions esportives descobertes, un 50 per cent de la cabuda màxima fins a un màxim de 2.000 persones (abans era 1.000).

Recordar que si se supera l’aforament màxim, s’haurà de rebre autorització prèvia per part de l’autoritat competent.

Esport no federat organitzat

Es permeten les competicions esportives per a l’esport no federat organitzat.

Cinemes i circs de carpa

Es poden ocupar 2/3 parts de les butaques, sempre que hi hagi un seient de separació entre nuclis de convivència de màxim dues persones.  

Teatres, auditoris, sales de concerts i espais similars

Els teatres, auditoris i sales de concerts poden dur a terme l’activitat sempre que no superin 2/3 de la capacitat màxima autoritzada. En altres espais on es facin esdeveniments similars, es manté la capacitat permesa a 2.000 persones en exteriors i a 800 en el cas dels espais interiors. També s’ha de deixar una butaca buida entre grups de convivència, que han de ser de dues persones com a màxim. Les llotges es poden omplir al 100 per cent, sempre que tots els ocupants siguin un mateix nucli de convivència.

Biblioteques, arxius, museus, sales d’exposicions i monuments

La capacitat permesa s’amplia al 100 per cent. L’activitat grupal es permet amb 40 persones als interiors i 75 als exteriors.

Comerços

Mantenen la capacitat completa i el tancament del comerç no essencial s’allarga fins a la mitjanit, sempre que ho permeti l’ordenança municipal.

Condicions per als locals d’oci infantil

L’activitat dels locals d’oci infantil s’ha de dur a terme respectant el 50 per cent de la capacitat màxima autoritzada de l’espai i grups de màxim 25 persones en espais interiors i 50 persones en espais exteriors

Centres recreatius per gent gran

Aquests centres han de seguir limitant l’ocupació al 50 % de la capacitat autoritzada però augmenta el nombre de persones per grups que poden dur a terme la seva activitat habitual: fins a 75 persones en exterior i 30 a l’interior (fins ara era de 50/20). Poden oferir servei de restauració, en les mateixes condicions que el sector.

Hotels, refugis i altres establiments turístics

Els espais comuns es poden ocupar al 50 per cent. S’augmenta la cabuda a les habitacions compartides fins a 10 persones sempre que no se superi el 50 per cent de la capacitat de l’estança. Els habitatges turístics han d’estar ocupats per un màxim de 10 persones (fins ara eren 6).  

Campaments

Queden autoritzats amb una capacitat màxima d’un 50 per cent per tenda o 3 persones de diferents nuclis de convivència. A les escoles d’estiu que es facin en aquestes instal·lacions, es permetrà un màxim de 150 persones.

Transports

S’elimina la limitació fixada en un mínim d’un 20 per cent en la prestació del servei del taxi per a consells insulars i ajuntaments en el seu àmbit d’actuació.

Situació epidemiològica

Segons el darrer anàlisi epidemiològic i ateses les circumstàncies de cada illa, el Govern ha decidit mantenir totes les illes en el nivell 1, de baix risc de transmissió.

Les dades del Servei de Salut així com les del Servei d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació indiquen que la incidència en el conjunt de les illes Balears continuen en baixada lenta (per davall dels 40 casos per cada 100.000 habitants) i la taxa de positivitat es manté per sota de l’1 per cent, en termes generals.

Menorca és l’illa amb més bona situació ara per ara, amb una IA14 de 28 casos per 100.000 habitants, seguida d’Eivissa, amb una IA14 de 36 i Mallorca amb una IA14 de 40. A Formentera la situació està estabilitzada entorn d’una IA14 de 50 casos per cada 100.000 habitants, després de detectar-se un brot amb pocs positius.

Per tot això, el Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses conclou que la situació és positiva però continua requerint prudència, tenint en compte especialment la situació a altres CA i el continent europeu, així com l’aparició de diverses variants que poden ser més transmissibles i presentar una certa resistència a la immunització vacunal.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT