BALEARS OBRE LA PORTA ALS TURISTES NACIONALS

468

Les illes Balears obren la porta als turistes nacionals, així ho va apuntar la presidenta del Govern de les illes Balears, Francina Armengol, durant la inauguració de la fira turística de Madrid, FITUR 2021.

Per ser exactes, el Govern de les illes Balears permetrà que, a partir d’aquest diumenge 23 de maig, puguin entrar els passatgers nacionals que estiguin vacunats amb primera dosi i els qui vinguin de zones de baixa incidència (-60) sense haver de fer-se proves diagnòstiques.

Sota el lema “Torna a Balears, turisme segur i mesures de reactivació”, els representants del Govern de les illes Balears explicaren que l’Arxipèlag recuperarà la connectivitat aèria que tenia abans de la pandèmia gràcies a la seguretat sanitària que garanteix xifres d’incidència baixes i gràcies al treball conjunt del Govern i aerolínies.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, va destacar la importància del turisme nacional per a les Illes Balears. De fet, el mercat nacional va ser el que menys va caure el 2020 per a Balears, un 51per cent i el més nombrós. En aquesta línia, Negueruela va recordar que el mercat nacional va resultar clau l’any passat i que es continua “comptant amb ell, és vital per a nosaltres”. A més, va afegir que “la seva rendibilitat ha anat augmentant en els últims anys” i que “des de la fi de l’Estat d’Alarma les reserves no han fet més que pujar, tal com ens transmet el sector”.

PUBLICITAT

Canvis en els controls a Ports i Aeroports

D’altra banda, i relacionat amb el pes del turisme nacional en aquesta nova temporada turística, la presidenta Armengol va anunciar que el Govern deixarà d’exigir com a requisit per accedir a les Illes una prova diagnòstica negativa de la covid-19 a tots aquells passatgers nacionals que hagin passat la malaltia i als qui ja hagin rebut, almenys 15 dies abans del viatge, la vacuna (ja sigui la primera o la segona dosi).

Armengol va explicar també que les persones que viatgin a les Illes des de comunitats autònomes amb una incidència acumulada inferior a 60 tampoc necessitaran una prova diagnòstica.

Per a la resta de viatgers nacionals, s’introdueix un altre canvi: a més d’una prova PCR, el Govern acceptarà com a vàlid per a accedir a les Illes el resultat negatiu d’un test d’antígens. “Així garantim la seguretat sanitària, garantim mantenir la incidència acumulada baixa alhora que augmentam el ritme de vacunació a les nostres illes”, ha afirmat Armengol, qui també ha recordat que “Balears està oberta i com a destí en verd per a Alemanya, els Països Baixos, els països nòrdics, etc.” gràcies al treball de tota la societat balear i a haver apostat per una “desescalada lenta però rigorosa” que ha permès salvar vides i, ara, reactivar el turisme i l’economia.

Tant Armengol com Negueruela destacaren durant la seva intervenció que la reactivació, la seguretat i la desestacionalització turística representen els eixos centrals de la participació de les Illes en la nova edició d’una fira que servirà per acostar-se a un dels mercats més importants per a l’arxipèlag, l’espanyol, a través de la campanya “Viatjarem”, basada en la proximitat del destí des de qualsevol punt de la geografia nacional.

L’objectiu és incentivar la demanda i fomentar l’afluència de visitants a les illes mitjançant una campanya que compta amb un espot publicitari protagonitzat pel cantant Xanguito, autor de la cançó i melodia de l’anunci.

L’estratègia del destí passa no sols per posicionar-se com un destí de sol i platja sinó per potenciar els nous productes turístics que promouen les visites a les illes més enllà dels mesos d’estiu, segons ha manifestat Negueruela.

PUBLICITAT