BADIA DE POLLENÇA

296
Fotografia cedida per Graciela Riba

Eva Cerdà

Pollença pot presumir d’un paisatge d’excepcional bellesa. Ho hem de dir fluixet i amb dos afegitons gens superflus : “a pesar de tot” i “encara ara”.

La badia de Pollença és un exemple clar d’aquest paisatge excepcional, malmenat per la mà de l’home. De fet, avui mateix, és irrepetible aquesta instantània, per més que, des d’aquesta perspectiva, la Badia es mostra esplendorosa a ulls de qualsevol persona. I això que ara, en plenes calmes de gener (si és que el moment en què llegiu aquesta secció de la fotografia antiga no ha entrat l’hivern més cru, cosa ben probable en la setmana dels barbuts), és quan el Moll s’ofereix del tot espectacular: la mar, els colors, la llum, el silenci… tot que és tot allò que és paisatge llueix, brilla o, fins i tot, enlluerna.

Avui en dia, ai las!, ens hem de conformar amb el paisatge “adulterat” o bé amb fotografies com aquesta datada entorn al 1930. Una meravella, sens dubte, la gran badia, perfilada per les primeres edificacions hoteleres i d’estiueig, i encastada pels cims d’un dels caps de la serra de Tramuntana.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT