JOSEP MARTORELL CUINA BACALLÀ AL PIL PIL

1854

És cuiner aficionat, assegura que cuinar li va ajudar a dur millor el confinament i avui cuina per als lectors de puntinformatiu.cat un bon bacallà al pil-pil, una recepta “relativament bona de fer”, diu Josep Martorell.

Per fer bacallà al pil pil, necessitam els següents ingredients:

Lloms de bacallà desalat
Alls
Prebes de cirereta
Sal (si és necessari)
Oli extra verge d´oliva

L’equip per cuinar aquesta recepta consta de paella i colador.

Amb els ingredients preparats i l’equip a punt, posam en una paella un dit d’oli d’oliva extra verge, amb un all per persona tallat en bocinets i la mateixa quantitat de prebe de cirereta (més val que no us passeu la primera vegada…)

PUBLICITAT

Amb un foc molt suau, ho anam encalentint molt suament, a fi que els alls i el prebe se daurin com es veu a les fotos. Els traiem de la paella i reservam.

Hi posam els lloms de bacalla pell per amunt. L’objectiu és que és cuini a un foc molt suau (quasi una infusió) i que vagi amollant la pectina que serà el que ens ajudarà a lligar la salsa. Jo tenia un llom més gros que l’altre. Per tant, coem uns 4-5 minuts per banda. Els giram i els traiem.

Esperam que l’oli refredi, i aquí comença el divertit, amb un colador, anam remenant l’oli de la pella. Es formarà aquesta espècie de maionesa o pil pil.

Amb la salsa lligada, posam els lloms a la paella i ho encalentim suament, napam amb la salseta i afegim els alls i els prebes de cirereta per damunt. Ens ho vàrem menjar simplement amb pa. És molt bo i molt intens.

PUBLICITAT
PUBLICITAT