B.S.O NADAL

108

Ja som al desembre, com ens indica el calendari, però atenent a la temperatura que fa pel carrer de segur que ningú ho diria. Però a banda del fred que sol fer per aquestes dates, hi ha altres factors que ens indiquen inequívocament que el Nadal està a la porta de casa. Està clar que si fem cas del que ens diu el Corte Inglés o altres grans superfícies, des de finals de setembre que estaríem ja a Nadal, però anem a centrar-nos en altres factors, anem a analitzar un poc per damunt què és el que tradicionalment fem per aquestes dates.

En primer lloc, la gran majoria de gent, en preguntar-li què és el que pensa dels Nadals, respondria que és temps d’alegria, de família, de solidaritat… tots aquells tòpics que ja ens sabem de memòria, i que amb la visualització de l’anunci de torrons “El almendro” quedarien tots allà resumits (Vuelve!, a casa, vuelve!).

Més que els tòpics que acab de citar, jo diria que el Nadal són dies d’abusos gastronòmics en grup, bé amb la família, bé amb els amics: Dinar d’empresa, dinar de Nadal, segon dia de Nadal, dinar de la teva quinta, Cap d’any, Dia de Reis… segur que tots tenim a la retina alguna d’aquestes cites de l’any passat, i segur que hi ha menjar i beguda pel mig per a donar i vendre. Però tornant a l’anunci d’ “El almendro”, segur que la gran majoria de lectors han recordat aquella melodia que acompanyava l’espot publicitari, i és aquí on volia arribar.

PUBLICITAT

Nadal és una època que porta impresa una Banda Sonora Original de sèrie. De la mateixa manera que qualsevol pollencí/ina, associa de manera directa les festes de la Patrona amb la música de “L’Auborada” o la banda de tambors i cornetes, el mateix passa per Nadal amb les nadales. Quan entrem a les tendes, i sobretot als grans centres comercials, hi trobem música de nadales que ho envaeix tot.

Les nadales solen ser peces que porten melodies aferradisses i fàcils de recordar, amb un esperit alegre i optimista, dos factors que els especialistes en marketing no desaprofiten, sinó que utilitzen per incitar al consumisme, però aquest és un altre tema.

Crec que va sent hora que renovem el nostre repertori de nadales, i que anem introduint-ne de noves, o les mateixes de tota la vida però amb nou format reeditat. Hi ha molts grups que fan, i a més a més en la nostra llengua: Musica Nostra, Lax’n’ busto, Mesclat, i molts altres artistes.

Hauríem d’anar substituint els arxi-repetits “Los peces en el río”, “El camino que va a Belén”, etc., per altres més pròximes i en la nostra llengua: “El petit vailet”, “Xerrampins” i moltes altres que conegueu més que jo.

A més a més també vos anim a consumir tot tipus de música per Nadal. Està clar que no podem deixar d’assistir a les tradicionals cites musicals de Nadal: audicions de l’Escola de Música, concerts de les escoles del poble, concert de Nadal de la Banda i dels cors de Pollença,… però també hi ha més oferta musical al nostre poble i als voltants, i podem aprofitar aquests dies que tenim un poc més de temps per a assistir a tot tipus de manifestacions musicals, de qualsevol dels gèneres: jazz, rock, blues…

Animeu-vos també a cantar nadales amb la família o amb els amics, i feu-ho amb algun instrument que us ajudi a caldejar l’ambient, del tipus pandereta o ximbomba, i així aneu també posant en marxa els motors per a Sant Antoni, que està a punt d’arribar i és una festa que porta també la seva pròpia B.S.O.

Bones festes!

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital