Avui feim… pastís de pastanaga

486

Eva Remolina – AMIC

Ingredients:

2 tasses de pastanagues ratllades fines

1 i 1/2 tasses de sucre1 tassa d’oli vegetal

PUBLICITAT

4 ous

2 tasses de farina

1 i 1/2 culleradetes de bicarbonat de sodi

1 i 1/2 culleradetes de pols d’enfornar

1/2 culleradeta de sal

1 culleradeta de canyella en pols

1/2 culleradeta de nou moscada molta

1/2 culleradeta de gingebre en pols

1/2 tassa de nous picades (opcional)

1/2 tassa de panses (opcional)

Per al glacejat:

225 g de formatge crema a temperatura ambient

1/2 tassa de mantega sense sal a temperatura ambient

2 tasses de sucre en pols (sucre de llustre)

1 culleradeta d’extracte de vainilla

Instruccions:

Pre escalfa el forn a 180 °C. Greixa o enfarina un motlle per a pastís.

En un bol gran, mescla el sucre i l’oli fins que estiguin ben combinats. Agrega els ous, un a un, batent bé després de cada addició. Incorpora les pastanagues ratllades i mescla fins que estiguin distribuïdes de manera uniforme.

En un altre bol a part, tamisa la farina, el bicarbonat de sodi, la pols d’enfornar, la sal, la canyella, la nou moscada i el gingebre. Agrega aquesta mescla seca a la mescla de pastanagues i mescla fins que estiguin ben combinats. Si desitges, pots agregar les nous picades i les panses en aquest punt i barreja-les.

Aboca la massa en el motlle i allisa-la amb una espàtula.

Introdueix en el forn pre escalfat durant aproximadament 45-50 minuts, o fins que en inserir un escuradents en el centre del pastís, aquest surti completament net.

Retira el pastís i deixa’l refredar en el motlle durant uns 10 minuts. Després, transfereix-ho a una reixeta perquè es refredi completament.

Mentre el pastís es refreda, prepara el glacejat. Per a això, en un bol, bat el formatge crema i la mantega fins a obtenir una mescla suau i cremosa. Agrega gradualment el sucre en pols i la vainilla, i continua batent fins a aconseguir una consistència suau.

Una vegada que el pastís estigui completament fred, cobreix la part superior amb el glacejat. Pots decorar-ho amb nous picades o pastanagues ratllades, si ho desitges.

PUBLICITAT