AVUI ES POSA EN MARXA EL BITCITA, PER DEMANAR HORA PER VACUNAR-SE CONTRA LA COVID-19

685

La Conselleria de Salut del Govern de les illes Balears posa en marxa el Bitcita, una el web de demanar hora per vacunar-se contra la covid-19.

A partir del nou web creat per la Fundació BIT i el Servei de Salut, el nou web permet als ciutadans demanar cita per ser vaccinat contra la covid-19: https://citavacunacovid.ibsalut.es.

Aquesta nova eina permetrà els ciutadans triar la data i l’hora per ser vacunats va explicar coordinadora de la campanya de vaccinació, Eugènia Carandell.

Qui pot demanar hora a traves de Bitcita?

Inicialment, el web està destinat als ciutadans nascuts l’any 1956, que podran triar el lloc de vaccinació entre els diferents punts de vaccinació massiva poliesportiu Mateu Cañellas (Inca), Son Dureta (Palma) i poliesportiu Germans Escalas (Palma), i Hipòdrom de Manacor a Mallorca. El Recinte Firal de Maó i la sala polivalent del Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella) a Menorca. El Palau de Fires i Congressos (Eivissa) i l’Hospital de Formentera.

PUBLICITAT

A més de poder triar el lloc, també es pot escollir la data i l’hora de la primera dosi. La cita per a la segona dosi es donarà en el centre de vaccinació. A mesura que arribin més vaccins el web s’obrirà a grups poblacionals més amples.

Cites a una setmana vista

L’agenda de cites disponibles al web només permet reservar cita a una setmana vista; d’aquesta manera, es podrà actualitzar d’acord a la previsió d’arribada setmanal de vaccins. Una vegada s’hagin completat les cites disponibles de la setmana el sistema avisarà. Les persones que no hagin pogut accedir-hi podran esperar a la setmana següent o bé esperar a ser telefonats des d’Infovacuna covid.

Com s’ha de demanar cita

El funcionament de la cita de vaccinació és similar a la cita amb el metge o pediatra d’atenció primària. En primer lloc s’ha d’emplenar un qüestionari, que és el mateix que ha de respondre la persona interessada quan el telefonen des d’Infovacuna COVID. Aquest qüestionari detectarà possibles casos als quals sigui necessari ampliar la informació.

La següent passa és introduir el CIP de la targeta sanitària i les dades personals de contacte de la persona interessada. Finalment es triarà el punt de vaccinació i la data i hora per rebre el vaccí. El sistema enviarà un SMS al ciutadà per confirmar (i posteriorment, per recordar) la cita. Paral·lelament, el sistema enviarà un codi QR per correu electrònic, que el ciutadà haurà de presentar el dia de la vaccinació.

PUBLICITAT