AVUI COMENCEN LES FESTES DEL CARME, LES PRIMERES FESTES POPULARS DE LA “NOVA NORMALITAT”

558

La pàtina del coronavirus està impresa en totes i cada una de les activitats, tant les quotidianes com extraordinàries. Així, les Festes del Carme que cada estiu se celebren al Port de Pollença esdevenen, aquest 2020, les primeres festes populars d’aquests temps que han anomenat “nova normalitat”.

No hi ha hagut processons de Setmana Santa, ni Corpus amb Àguiles i Sant Joan Pelós, ni les marineres festes de Sant Pere, però, entre avui dimarts 14 de juliol i diumenge 19 de juliol, el Moll viurà unes festes familiars amb motiu de la Mare de Déu del Carme.

Després de la inauguració de l’exposició de fotografies de Hans Monheim al Saló d’Actes del Port i de fotografies antigues de Guillem Bestard al Local Social de l’Associació de Veïns del Port de Pollença, el professor d’Educació Física de Magisteri a la Universitat de les illes Balears, Pere Antoni Borràs, dirà el pregó de festes “Gratitud” i donarà inicia a unes festes pensades per viure en petit comitè, amb la família, amb els amics o amb un grup reduït de veïnats. En qualsevol cas, seran actes socials tímids, però necessaris després de l’aïllament de les setmanes confinades de març, abril i maig.

Tan important com sortir al carrer, aquest espai de festa tan mediterrani, és tenir seny i dur la mascareta posada, mantenir la distància de seguretat d’un metre i mig entre persones, i rentar-se les mans sovint.

PUBLICITAT

Fetes totes aquestes advertències, vet ací els actes programats amb motiu de les festes de la Mare de Déu del Carme, al Port de Pollença.

Dimarts, 14 de juliol

A les 20 hores, al Local Social de l’Associació de Veïns i Veïnes del Port de Pollença, inauguració de l’exposició de fotografia de Hans Monheim.

A les 20’30 hores, a la Sala d’Actes, Inauguració de l’exposició de fotografia de Guillem Bestard.

A més d’aquestes dues exposicions, a la Galeria Joan XXIII Tot Marco hi ha una mostra col·lectiva i a 8Vuitulls, una exposició multidisciplinària d’artesania, art emergent i disseny.

A les 21 hores, a l’església de la Mare de Déu del Carme, Pregó amb el títol “Gratitud”, a càrrec de Pere Antoni Borràs Rotger.

A continuació, concert a càrrec del quartet de corda Bellpuig.

Tant per al pregó com per al concert, a l’exterior de l’Església, hi haurà una pantalla, perquè aquells que no càpiguen dins el temple, puguin seguir l’acte.

Dimecres 15 de juliol

A les 18.00, 19.30 i 21.00 hores, a la plaça Miquel Capllonch, el Circ Bover posarà en escena l’espectacle “Els 4 clàssics. Circ a la fresca”.

Per assistir a aquest espectacle de circ, s’haurà de pagar un preu simbòlic d’un euro que es destinarà al rebost dels Serveis Socials. L’aforament estarà limitat, per la qual cosa prèviament s’haurà d’haver fet una reserva a través del Facebook del Circ Bover.

Aquest espectacle del Circ Bover està pensat per a un públic familiar, amb infants majors de 6 anys.

Dijous 16 de juliol

A les 19 hores, a la plaça Miquel Capllonch, hi haurà el musical familiar Mediterrània. L’aforament també estarà limitat i, per accedir-hi, es pagarà un preu simbòlic d’un euro que es destinarà a benefici del rebost solidari de Serveis Socials.

Per fer les reserves, heu d’entrar a https://mallorcatickets.com

A les 21.30 hores, a la mateixa plaça Miquel Capllonch, hi haurà una Mostra de ball de pagès a càrrec de l’agrupació Aires de la Cala. Novament l’aforament estarà limitat i per accedir al recinte s’haurà d’abonar un euro simbòlic a benefici del rebost dels Serveis Socials. Les entrades es poden recollir a l’Oficina de Turisme del Port de Pollença.

Divendres 17 de juliol

A les 21.30 hores, al pati de l’edifici municipal Miquel Capllonch, es projectarà el film Gru 3. El meu dolent preferit. Com a tots els actes, s’haurà de pagar un preu simbòlic que es destinarà a benefici del rebost de Serveis Socials. L’aforament està limitat i les entrades es poden recollir a l’Oficina de Turisme del Port de Pollença.

Dissabte 18 de juliol

A les 19 hores, a la plaça Miquel Capllonch, la companyia D’Click oferirà l’espectacle de circ, “Isla”.

L’aforament està limitat i, per accedir, s’haurà de pagar un preu simbòlic d’un euro a benefici del rebost de Serveis Socials.

Aquest espectacle és per a majors de 6 anys.

A les 21.30 hores, al patí del centre Miquel Capllonch, Undermoll organitza Pantalla Oberta; una proposta que té com a objectiu generar comunitat entre creadors audiovisuals i poble, des d’amateur fins a professionals, amb l’oportunitat de presentar i comentar les obres pròpies amb un públic divers.

Els interessats en projectar qualsevol tipus d’audiovisual d’un màxim de 5 minuts de durada, han de dur-lo en un dispositiu de memòria USB o disc dur, amb l’arxiu, mitja hora abans de començar Pantalla Oberta. Des d’Undermoll, organitzadors d’aquest acte, apunten que “Són benvinguts continguts de lliure expressió i creativitat. Rebutjam qualsevol indicatiu discriminatori, racista, masclista, homòfob o de crueltat animal”.

Diumenge 19 de juliol

A les 18.30 hores, a la parròquia de la Mare de Déu del Carme, es dirà Missa solemne i, acte seguit, hi haurà un concert a càrrec de l’octet de cordes, Mendelssohn Ensemble.

Paral·lelament a aquesta activitat social i cultural, entre els dies 3 i el 18 de juliol, al Club Duva, se celebra el VII Torneig de pàdel de l’amistat, organitzat pel mateix Duva Club i Amics de Sant Antoni.

PUBLICITAT
PUBLICITAT