AVUI, ALS SAGRATS CORS, ÉS DIA DE FER RUBIOLS

324

Avui, al convent dels Sagrats Cors de Pollença, és dia de fer rubiols per demà repartir-los entre les famílies del Rebost Solidari. Per poder fer els rubiols, les germanes dels Sagrats Cors han comptat una vegada més amb l’ajuda del Rotary Club que ha aportat el material necessari per fer-los. En aquest sentit, la responsable de la Fundació Cors Oberts, Sor Alícia Juan, destacava que “volem agrair la constància i el suport del Rotary Club que, de manera periòdica ara que tanta falta fa, aporta aliments per al Rebost Solidari”.

Voluntariat de Monti-Sion

A més de l’ajuda del Rotary Club que omple el Rebost Solidari quan fa falta, Sor Alícia Juan ha explicat que, “des de fa un temps ençà, alumnes d’ESO de Monti-Sion vénen com a voluntariat. S’organitzen en grups adequats a les normes sanitàries i s’ocupen de preparar les bosses de fruites i verdures per a cada família, o sigui que, en funció del nombre de persones de cada família, van omplint les bosses que després es reparteixen. D’aquesta manera, una horeta cada quinze dies, els al·lots coneixen com funciona el voluntariat”.

Aquest projecte va tenir el seu inici durant les passades festes de Nadal, “quan els primers alumnes de Monti-Sion vengueren per ajudar-nos a preparar roba”.

Com que “aquest hivern ha fet bon temps, hem pogut treballar al pati de manera que complim amb les mesures sanitàries”, ha explicat Sor Alícia.

PUBLICITAT

Ecocrisi a la Fira de 2a. Mà d’aquest diumenge

Aquest diumenge 28 de març, al pati de ca les monges dels Sagrats Cors (carrer de Mallorca, 30) de Pollença, hi haurà Fira de Segona Mà i, a la taula de la Fundació, es presentaran els productes del projecte Ecocrisi.

Ecocrisi és un projecte d’ajuda directa que sorgeix d’un grup de voluntaris amb l’objectiu d’aprofitar excedents i que no es tudi res. En aquest setit, “la idea és recuperar el costum de fer sucs, melmelades i conserves de verdures com es feia abans, però amb un toc més modern”, comenta Sor Alícia.

Fins ara aquests productes s’han repartit entre les famílies usuàries del Rebost Solidari. A partir de diumenge, “les oferirem a qui en vulgui a canvi d’un donatiu”, ha assegurat Sor Alícia.

Aquests dies, la Fundació Cors Oberts ha rebut l’assessorament d’un dissenyador que “de manera totalment altruista, ens ha aconsellat sobre el disseny de les etiquetes per fer els productes d’Ecocrisi més atractius”, ha explicat Sor Alícia.

Degut a les mesures sanitàries per frenar la covid, “no hem pogut fer tallers aquí, sinó que cadascú a ca seva i seguint unes petites pautes han anat fent. Els hem facilitat els envasos i els productes que no escollim, sinó que feim amb allò que ens envien. O sigui qui si ens envien tomàtigues, pensam receptes per fer amb tomàtiga. Ens passam vídeos i decidim què feim. Llavors entregam el producte i els envasos, i cadascú fa”, detalla Sor Alícia Juan.

PUBLICITAT