AVUI LES ÀGUILES I JOAN PELÓS REVIURAN LA DANÇA ANCESTRAL

645

Tot està en ordre per a la celebració del Corpus Christi a Pollença. Les al·lotes Marta Cerdà i Caterina Vives com el jove Pau Fuster avui es convertiran avui en les dues Àguiles i Joan Pelós.

El Corpus Christi se celebrarà l’horabaixa d’avui diumenge 23 de juny. Abans de participar a l’Ofici del Corpus, els tres joves seran abillats per a l’ocasió durant tot el capvespre. Acabada la celebració eucarística, Sant Joan Pelós i les Àguiles encetaran la llarga processó del Corpus que passa pels carrers del Temple, Monti-Sion, Horta, Coronel Aloy, Joan Guiraud, Roser Vell, Antoni Maura, del Mercat, Jonquet, Metge Sureda, de Santa Bàrbara, Major, Antoni Maura i plaça Major. Les cases dels carrers per allà on passa la processó del Corpus s’endomassen amb palmes i domassos, i moltes famílies mantenen el costum de tirar pètals de flors davant la Custòdia.

Un dels moments més espectaculars de la dansa de les Àguiles ocorre davant el portal major de la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels, just abans de tornar entrar dins el temple. En aquell moment, les dues joves s’agenollen sense aturar de ballar mentre la Custòdia entra a l’església parroquial.

Acte seguit, la festa continua a la Sala de Plens, entre altres indrets alguns de caire particular, on les dues Àguiles ballen les taules i la processó en companyia de Sant Joan Pelós.

PUBLICITAT

Tot plegat la dansa de les Àguiles i Sant Joan Pelós és un dels costums més bells de Pollença, una tradició vinculada al Corpus, una festa que fa relativament pocs anys ha passat de fer-se en dijous (com manava el calendari litúrgic) a fer-se en diumenge. La darrera adaptació als nous temps va tenir lloc l’any passat, quan el menet recent nat del Pelós fou substituït per un coixí amb un exquisit brodat modernista que representa el símbol del Sant Baptista. Un fet polèmic que el passat divendres reviscolar després d’unes declaracions del batle de Pollença recollides a la premsa autonòmica i que el rector va resoldre així.

L’any passat també es va recuperar la lledània per a la celebració festiva.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT