Avui a les 19:30 h, suma’t a la Bicicletada

192

Avui els carrers de Pollença es convertiran en un colorit riu de bicicletes, on l’alegria i la reivindicació es fondran amb el so de les rodes girant. I és que avui torna la Bicicletada Popular, un cridat a la solidaritat, a la diversió i a la celebració d’una forma de desplaçament més saludable.

Arrels Marines, Cap de Fibló i Can Bum tornen a unir forces per convocar la III Bicicletada popular, la segona que es fa per Pollença poble, amb la intenció de reivindicar una mobilitat urbana més amable amb les persones. Per aquest motiu conviden a tothom a participar i a fer-ho amb “les bicicletes més originals, amb pancartes, i sobretot, amb moltes ganes de celebrar una mobilitat més divertida i amable amb les persones”, apunta un dels organitzadors, Ignasi Cifre.

Tothom que vulgui sumar-se a aquesta Bicicletada popular, que com les dues anteriors promet ambient festiu i reivindicatiu ha de ser als jardins del Convent a les 19:30 hores, des d’on s’iniciarà un recorregut urbà apte per a totes les edats que acabarà a la plaça Majora a les 20:30 h. Allà la festa continuarà amb un refrigeri a benefici d’Afama.

Objectius

A més de demanar una mobilitat segura, accesible i sostenible, els objectius d’aquesta Bicicletada són tres:

PUBLICITAT

–> Reivindicar una ordenació d’usos dels carrers peatonals, de manera que només es permeti la circulació de vehicles a motor per a veïnats dels carrers. En aquest sentit, posen com a exemple, ordenar el trànsit rodat pel carrer Major i el tram empedrat del carrer Jonquet, a Pollença.

–> Proposar la implementació de rutes escolars segures. En aquest sentit, comenten que, a molts altre pobles de les illes Balears, han impulsat iniciatives per facilitar que els més petits puguin anar a l’escola de forma autònoma i segura ja sigui a peu o en bicicleta o patinets.

–> Impulsar la creació d’un grup de persones interessades en defensar una mobilitat sostenible al municipi, per tal de poder representar a la ciutadania i exigir les mesures necessàries a l’ajuntament, com pugui ser l’aplicació de certes mesures del recentment redactat Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

PUBLICITAT