AVUI A CAN LLOBERA, PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: BREU HISTÒRIA DE LA GERMANIA MALLORQUINA

151

Avui, divendres 30 d’abril, a les 19 hores, a can Llobera, hi haurà la presentació del llibre Breu història de la Germania mallorquina d’Albert Cassanyes. A més de l’autor, participarà a l’acte el president de la delegació pollencina de l’Obra Cultural Balear, Miquel Amengual Bibiloni.

Organitzat per l’Obra Cultural Balear, aquest és un dels actes programats a Pollença amb motiu de la Festa de Sant Jordi. Com a les altres presentacions que s’han fet, l’aforament està limitat. Per això, així com vagi arribant el públic, deixaran un contacte i s’anirà omplint fins arribar al màxim permès.

Breu història de la Germania mallorquina d’Albert Cassanyes (Illa Edicions, 2021) presenta un dels capítols més importants de la història de Mallorca: la Germania i ho fa de manera divulgativa i rigorosa. Així, a través de les 125 planes del llibre, el lector descobreix els fets més destacats, així com també els motius, els principals personatges i escenaris d’aquell moment històric.

A més de presentar el context social i polític, Cassanyes explica qui eren els agermanats i els mascarats, els moments més destacats… Finalment, no hi manca una anàlisi de la Germania vist amb la perspectiva del temps.

PUBLICITAT

La Germania a Mallorca es va viure entre 1521 i 1523, dos anys de revoltes i de reformes econòmiques, fiscals i socials. Tot i que el detonant de l’alçament va ser l’empresonament de set menestrals, les causes de la Germania es remuntaven a segles enrere. Durant segles, la Germania va ser dibuixada com un episodi terrible. Però, amb el triomf del liberalisme al segle XIX, els agermanats foren considerats uns herois de la llibertat.

Pel que fa a l’autor, Albert Cassanyes Roig (Palma, 1988) és llicenciat en Història per la Universitat de les Illes Balears i doctor en història per la Universitat de Lleida. Les seves principals línies de recerca són la història de l’Església de la Corona d’Aragó a la baixa edat mitjana i la història de les institucions educatives durant l’Antic Règim. Ha participat en diversos congressos i ha publicat més de vint-i-cinc article en revistes científiques. Actualment, és professor associat d’Història Medieval a la Universitat de Lleida.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT