AVUI A CAN LLOBERA, GABRIEL ENSENYAT PRESENTA FUSTER I ELS MALLORQUINS

163

Avui horabaixa, divendres 1 de juliol, a les 20 hores, al pati de Can Llobera (plaça Vella, 7 – Pollença), el catedràtic del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears, Gabriel Ensenyat i Pujol, presentarà el seu llibre Fuster i els mallorquins. El debat identitari a la Mallorca tardofranquista (Edicions 3 i 4 , ), un assaig en què compara semblances i diferències entre la societat malloquina i la valenciana, a més de mostrar com el franquisme va intentar anul·lar la identitat d’aquests dos pobles.

Ensenyat parteix de l’assaig de Joan Fuster, Nosaltres, els valencians, que va forjar tantes consciències sobre la identitat. Però també recull els canvis que va experimentar la societat illenca davant l’impacte del turisme i de la immigració, així com el debat identitari que es va encetar en aquell moment.

Amb Fuster i els mallorquins. El debat identitari a la Mallorca tardofranquista, Gabriel Ensenyat va guanyar el premi guanyar el Premi Joan Fuster d’Assaig a la 50a edició dels Octubre, el passat 2021. El jurat va valorar «l’enfocament original del tractament en comparar similituds i diferències entre totes dues societats, la mallorquina i la valenciana, i com el franquisme va tractar d’anul·lar-ne la identitat».

Organitzada per l’Obra Cultural Balear de Pollença, la presentació del llibre Fuster i els mallorquins. El debat identitari a la Mallorca tardofranquista, serà aquest horabaixa, divendres 1 de juliol, a la Biblioteca de Can Llobera (plaça Vella, 7), a càrrec del mateix autor, Gabriel Ensenyat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT