AVIAT LA MASCARETA DEIXARÀ DE SER OBLIGATÒRIA ALS EXTERIORS

333

En declaracions a la Cadena Ser, la ministra de Sanitat del Govern espanyol, Carolina Darias, ha manifestat la intenció de retirar l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en espais exteriors.

L’anunci de la ministra Darias arriba pocs dies després del Consell Interterritorial durant el qual, des d’algunes comunitats autònomes, li plantejaren la retirada de la mascareta a la via pública. De fet, abans de portar el decret a Consell de Ministres, es convocarà una nova reunió interterritorial, previsiblement dilluns.

I és que, segons Darias, el govern espanyol aprovarà dimarts l’eliminació de la mascareta obligatòria a l’exterior. Posteriorment, es publicarà el decret al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) amb la qual cosa la nova mesura pot entrar en vígor dijous 10 de febrer.

Durant l’entrevista a la Cadena Ser, la ministra Darias ha defensat que la mesura ha servit en la contenció de la sisena onada i ha justificat la decisió de treure-la ara per la millora dels indicadors.

PUBLICITAT

La decisió arribarà una setmana després que el Congrés convalidàs la pròrroga de l’obligatorietat en una votació polèmica per incloure’s en un decret amb altres mesures. Darias ha justificat que aquesta convalidació era necessària perquè és una “previsió constitucional”.

PUBLICITAT