AVANTATGES  DE  LES  FREGIDORES  D’AIRE

231

Eva Remolina- AMIC

Les fregidores d’aire o Air Fryer són un petit electrodomèstic de funcionament similar al d’un petit forn de convicció i que permet fregir aliments sense haver de submergir els aliments en grans quantitats d’oli com ocorre amb altres fregidores.

Però no sols permeten fregir, sinó que també couen i, fins i tot, hi ha models que enfornen.

Els avantatges que ofereixen aquests aparells són nombroses:

PUBLICITAT

L’oli que necessiten és mínim, concretament fins a un 75% menys que les convencionals, per la qual cosa l’estalvi de diners és significatiu.

Els aliments cuinats són més saludables, degut també al menor ús d’oli.

Tenen una estètica més moderna.

Són senzilles d’utilitzar.

– Es poden programar, i fins i tot algunes marques ofereixen models amb connexió wifi o que poden activar-se amb el telèfon intel·ligent o per veu, amb assistents com el de Google o Alexa, pel que no s’ha d’estar pendents de la cocció.

No esquitxen oli.

No hi ha risc que el menjar es cremi.

Eliminen l’olor i el fum a la cuina.

S’encalenteixen automàticament, per la qual cosa no és necessari esperar un temps al fet que l’oli estigui a punt.

Els aliments es couen de manera homogènia.

Encara que menys; no obstant això, també tenen algun inconvenient:

Ocupen espai.

Solen ser de grandària més petita, motiu pel qual, segons el model que tinguem, no permet fer grans quantitats de menjar.

El sabor i la textura dels aliments no és el mateix que el d’altres fregidores convencionals o paelles, perquè no deixa de ser una cocció i no un fregit com a tal.

Requereix per a fregir de major temps, per la qual cosa poden arribar a produir-se acrilamides, que són unes substàncies químiques que es formen a partir d’alguns aliments que contenen midó (com és el cas de les patates) quan aquests arriben a temperatures elevades.

Malgrat això, les utilitats i beneficis de les Air Fryer són inqüestionables, per la qual cosa no és d’estranyar que s’hagin convertit en un dels electrodomèstics més demandats en els últims anys.

PUBLICITAT