ATUREN PER SEGONA VEGADA EL DESNONAMENT DE ROSARIO

1888

Mentre que Pollença es preparava per celebrar tímidament Sant Antoni, fins a 12 persones es concentraven a la finca de na Rosario (66 anys), situada entre el camí d’Almadrava i el camí de cal Xino, per evitar el seu desnonament. De fet, moltes d’elles hi havien quedat a dormir davant la possibilitat que s’impedís l’entrada a la finca a primera hora del matí. Tot i que a Pollença era dia festiu, a Inca, on hi ha la seu judicial, no ho era. Per aquest motiu representants judicials i dels cossos de seguretat acudiren a la casa per executar el desnonament, però des de la plataforma Stop Desnonaments s’havia presentat prèviament un recurs de suspensió emparant-se en el reial decret 11/2020. Així, des de la mateixa reixa de la finca s’obrí comunicació amb el lletrat del jutjat d’Inca, que va indicar que s’estimava el recurs i que es tornava a prorrogar el desnonament. Tot i això, només s’han donat 10 dies més a Rosario per abandonar la casa i ara es preveu que s’executi el desnonament el 4 de febrer. Des de la Plataforma Stop Desnonament ja han anunciat que continuaran lluitant i que es continuaran concentrant a la finca les vegades que siguin necessàries.

Aquesta és la segona vegada que les autoritats acudeixen a la casa per executar el desnonament.

Antecedents

Rosario va adquirir la finca l’any 2003 i durant 9 anys va estar pagant la hipoteca i reformant la casa per fer-la habitable. Durant aquests anys va haver de vendre un pis que tenia al Port de Pollença per continuar pagant les quotes. Malauradament, un cap de fibló li va arrabassar un bocí de teulada, i això la va dur a demanar un crèdit de 40.000 euros per poder arreglar la casa. Sense que ella en fos conscient, aquest crèdit va ser vinculat a la hipoteca de la casa.

Segons explica Rosario, va ser en aquest moment en què es va produir un impagament de 3.333 euros, motiu que va ser suficient perquè li cancel·lessin la hipoteca. Tot això va succeir l’any 2011, en plena crisi hipotecaria. Cal dir que durant aquests anys de lluita judicial, hi ha hagut una sentència favorable a Rosario, degut a les clàusules abusives de la hipoteca, que permeteren a Sa Nostra executar la hipoteca amb molt pocs impagaments.

PUBLICITAT

De qui és ara la finca?

Després que s’executàs la hipoteca, la finca va passar a ser de BMN, de Bankia, de Caixabank i finalment de la SAREB, que posteriorment la va vendre a Corona Real State, un “fons voltor” que és el que ha demanat que es faci efectiu el desnonament.

La SAREB (Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancaria), és una entitat privada, coneguda popularment coma a “Banco Malo” que va ser creada amb l’objectiu de netejar el sistema financer espanyol durant la crisi del 2012. La seva missió era actius immobles als bancs amb la finalitat de salvar el sistema financer. El problema és que molts d’aquests immobles en lloc d’haver estat reconvertits en habitatge social, s’han venut a “fons voltor” a preus molt baixos.

A Rosario li han ofert recomprar ca seva per 250.000 euros.

PUBLICITAT