ARRIBA EL CANVI D’HORA D’ESTIU, A LES DUES SERAN LES TRES

120

Dissabte passat, 20 de març, entrava la primavera i aquest cap de setmana arriba el canvi d’hora d’estiu. O sigui que, la matinada de diumenge 28 de març, cal avançar el rellotge, perquè a les 2 seran les 3 hores. D’aquesta manera, s’allargaran les hores de llum. De fet, aquest canvi es produirà de manera obligatòria a tots els països de la Unió Europea amb la intenció d’ajustar la jornada laboral a les hores de llum natural.

De fet, la Comissió Europea considera que, a més del consum d’energia, el nou horari beneficia també el transport, les comunicacions, la seguretat via, les condicions de feina, la manera de viure, la salut, el turisme o l’oci.

Ara bé, des de l’any 2018, es va plantejar la possibilitat d’eliminar aquests canvis horaris que, per una altra raó, afecten l’estat persones. Aleshores, es va considerar que la iniacitiva era prematura, així que es va ajornar.

De moment, el comitè d’experts encara no s’ha decidit, així que, una vegada més, toca ajustar els rellotges i les rutines. De fet, el Govern espanyol i la Comissió Europea segueixen estudiant els efectes de suspendre el canvi d’hora d’hivern i d’estiu i mantenir els rellotges igual durant tot l’any.

PUBLICITAT

I és que, si bé en principi es preveia arribar a un consens aquest 2021, la pandèmia i la falta de consens retardarà la decisió. O sigui que caldrà esperar per saber quan s’acabaran els canvis d’hora i també quin horari es fixarà a l’Estat espanyol, el d’hivern o el d’estiu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT