ARREGLAT EL POU DELS TIRADORS

294

Mentre alguns ciutadans fa anys que reclamen el bastó de Sant Isidre que presideix i dona nom a l’Abeurador del xaflan que formen els carrers de Mallorca i Roser Vell, aquests dies s’ha arreglat el pou dels Tiradors, ubicat a la placeta que seu el seu nom.

Es tracta d’un pou de base quadrada amb un arc de mig punt des d’on penja la corriola, amb sostre de dues vessants. De fet, aquest sostre és el que ha estat objecte de restauració.

Tot és un inici, però els veins es continuen demanant per què la fonteta situada molt prop del Pou, a la mateixa placeta, no raja com tantes altres repartides pel poble de Pollença.

L’investigador Juan Manuel Torres Velasco a l’article “Els abeuradors de la Vila” explica que a la placeta formada pel creuer dels carrers d’Alcúdia, Miquel Bota Totxo, Reina Ma. Cristina i Via Pollentia, “antigament hi havia un abeurador que va ser destruït per les obres de cobriment de la solana. Segons Miquel Cifre i Pere Salas (“L’abastiment d’aigua a Pollença. 1998”), al bell mig de la placeta, el 1930 s’hi va construir un abeurador rodó, de pedra i estil anomenat ‘goligo’. Avui una part de les seves restes adornen la plaça del pou dels Tiradors”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT