AQUESTS SÓN ELS EFECTES DE LA BORRASCA BLAS A POLLENÇA

1348

D’ençà que ha començat el més de novembre, ens ha acompanyat el mal temps, tant en forma de pluja com amb bufades de vent fortes. Un temporal que tot i que no ha tingut moments d’intensitat tan forts com altres temporals, si que ha sigut sostingut en el temps. De fet, encara ens queden dies de temporal i de moment l’AEMET ha allargat l’alerta groga per pluges intenses fins al dissabte. Per la seva banda, la direcció General d’Emergències va activar l’Index ahir horabaixa l’Index de Gravetat 1 del Plan Inunbal, que es manté actiu durant tot el dia d’avui. L’IG1 s’activa quan la informació meteorològica permet preveure que les pluges poden ocasionar danys importants a persones i béns.

Platja del tamarells inundada. Foto: Christian Mir

Avui a Pollença estem en alerta groga per vent, pluja i mal temps a la mar, i a la Serra de Tramuntana l’alerta es taronja per pluges. El vent continuarà bufant durant tot el dia i no començarà a afluixar fins demà. De moment no hi ha avisos pel diumenge de la Fira, però l’AEMET pronostica un 100% de probabilitats de pluja.

El torrent de la Vall de’n March ja duu un gran cabdal d’aigua. Fotos: Xesca Serra

Quan han plogut aquests dies?

Avui volem fer un resum dels registres de vent i pluja que de moment han recollit les diferents estacions meteorològiques del municipi, i també compartim algunes imatges que ens està deixant el temporal.

Gran part de l’arena s’ha desplaçat al passeig: Fotos: Pere Llobera “Morou”

Només dins el present mes de novembre l’estació meteorològica situada a Can Pontico ha recollit 218 mm de pluja, i només avui, des de les 12 del vespre ha recollit 53,6 mm. L’estació situada al Calvari avui ha recollit 27,2 mm, i en el que duim de mes 105,2 mm, que suposa un un 20% de la puja de tot l’any. A l’estació meteorològica situada al Club Nàutic avui s’han recollit 23,9 mm, i en el que duim de mes 143’3 mm, que és un 26% del recollit a aquesta mateixa estació durant la resta de l’any.

PUBLICITAT

Pel que fa al vent, la ràfega més forta es va registrar ahir a l’estació del Far de Formentor, quan una bufada va arribar als 136,7 km/h. A l’estació del Calvari, la refaga mñés forta es va registrar dia 7 de novembre (82 km/h).

PUBLICITAT