“Aquestes excursions donaven vida al Moll”

497
Foto: Jaume Bennassar Cerdà

L’any 1971, Jaume Bennàssar Cerdà feia feina de picapedrer. Treballava en la construcció d’un edifici de la plaça Enginyer Roca del Moll, allà on temps enrere hi havia l’església, i des dalt de l’obra, veia aquesta curiosa estampa que va fotografiar.

De la fotografia, allò que més crida l’atenció sens dubte són els autobusos, més de vint autobusos aparcats a l’esplanada de devora l’Oficina d’Informació Turística que, per aleshores, no existia.

Segons explica Bennàssar, l’escena es repetia cada dimarts i cada divendres, en l’estiu i en l’hivern. Els autobusos arribaven carregats de turistes, que venien d’arreu de Mallorca. Anaven a dinar als resturants de la zona, a l’Hotel Puerto i a altres restaurants. Passejaven pel Moll durant dues horetes i aprofitaven per fer compres a les souvenirs de la primera línia, que eren de gent de Pollença i que les tenien obertes tot l’any. I és que, “aquestes excursions donaven vida al Moll”.

I, ja que eren per Pollença, arribaven a Formentor, on no hi havia cap tipus de restricció. Per això mateix, Jaume Bennàssar conclou que “així ho haurien de tornar fer, a Formentor, tothom en autobús!”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT