AQUEST ESTIU TORNA SOMNIS DE PESCADOR, EL MUSICAL POLLENCÍ DE MIQUEL BOTA

1044

L’any 2020, el polifacètic Miquel Bota Totxo hagués complit cent anys, una efemèride que el Grup Pollencí de Teatre, que agombola diferents actors aficionats pollencins al voltant del dramaturg amateur Rafel Trias, tenia pensat retre-li homenatge posant en escena el musical Somnis de pescador.

Com tantes altres coses, la pandèmia també va frustrar l’estrena de Somnis de pescador el 2020 i també el 2021. Tanmateix, però, els preparatius i assajos mai no es varen aparcar del tot, sinó que, en la mesura que les condicions sanitàries ho permetien, varen anar fent. Així que, després de dos estius difícils per dur endavant actes multitudinaris per mor de la pandèmia del coronavirus, aquest 2022, el públic pollencí tendrà l’oportunitat de veure i sentir el musical Somnis de pescador amb textos de Miquel Bota Totxo i música dels Mestres Joan Santandreu i Jaume Albertí.

Cançons com “Una noia navegant”, que forma part del repertori més nostrat, es contextualitzarà en el marc d’una Cala Sant Vicenç més marinera que turística, però amb presència dels primers viatgers que també tenen el seu paper a Somnis de pescador.

Quan i on es representarà Somnis de Pescador

D’una banda, es representarà els dies 22, 23 i 24 de juliol, al Claustre de Sant Domingo. Després d’aquests tres primeres funcions, Somnis de pescador entrarà al programa d’actes de la Patrona, així que el 28 de juliol, al mateix Claustre de Sant Domingo, el Grup Pollencí de Teatre tornarà posar en escena Somni de pescador.

PUBLICITAT
Els assajos de Somni de pescador s’intensifiquen en vistes a l’estrena a mitjan mes de juliol.

Una quarantena de persones

La posada en escena de Somnis de pescador mobilitzarà una quarantena de persones, entre les que hi haurà damunt l’escenari o a baix, davant i darrer del teló…

Com s’ha apuntat més amunt, la direcció va a càrrec de Rafel Tries, qui compta amb dos directors musicals, Damià Salas i Immaculada Cifre.

En els papers protagonites, destaquen Jaume Miquel March, Marta Ferrer, Dana Baker i Cristòfol Llompart. Tanmateix, entorn a aquests quatre actors/cantants protagonistes, hi haurà altres cinc actors que donaran vida als romanços costumistes ambientats a la Cala Sant Vicenç.

Per altra banda, hi haurà un cor format per una desena de cantants i una orquestra integrada per altres deu persones.

Tot aquest elenc d’actors i músics es completarà amb diversos tècnics de so, de llums… que faran possible la posada en escena d’un dels musicals més recordats pel públic pollencí.

Tres anys de preparatius

Aquesta serà la tercera vegada que es posarà en escena Somnis de pescador i, casualitats de la vida, els preparatius s’han allargat durant tres anys per mor de la pandèmia de la covid-19.

Estrenada el mes de desembre de 1958, al Club Pollença, Somnis de pescador va tornar pujar a l’escenari el mes de juliol de 1974. I, aquest 2022, finalment, el Grup Pollencí de Teatre podrà donar vida als amors mariners creats per l’estimat Miquel Bota Totxo, nascut un 7 de juny de 1920.

La idea de retre un homenatge a Miquel Bota Totxo va sorgir l’any 2018. En aquell moment, varen pensar posar en escena Somnis de pescador per recordar el poeta i cronista pollencí. Els assajos començaren el 2019 amb la intenció d’estrenar l’obra l’estiu de 2020 i així celebrar el centenari de Bota Totxo. El confinament per fer front a la pandèmia del coronavirus, però, va estroncar les previsions més immediates.

Durant el confinament més dur, els assajos s’aturaren. Però, tan aviat com va ser possible, recuperaren els preparatius, sempre seguint les mesures sanitàries pertinents. Amb pauses i ritmes adequats a les mesures vigents, Somnis de pescador ha anat avançant fins que ara han agafat un ritme intens. I és que el compte enrere està en marxa.

L’estimat Miquel Bota Totxo va néixer un 7 de juny de 1920.
PUBLICITAT