AQUEST ÉS EL PROGRAMA D’UNA PATRONA, DISCRETA I CONTROLADA

753

L’Ajuntament de Pollença acaba de difondre el programa d’actes amb motiu de les festes de la Patrona que, un any més per mor de la pandèmia del coronavirus, es viurà de manera “discreta i controlada” com va dir el batle Bartomeu Cifre Ochogavia, ahir per Ràdio Pollença.

Aquí podeu consultar el programa de festes de la Patrona de 2021.

Amb una situació sanitària complicada, la Patrona de 2021 s’anuncia per estar “carregada d’actes i esdeveniments culturals per mantenir l’esperit de la festa”. Pregó, concerts, combats de gloses, humor, llibres, teatre, màgia, actuacions infantils… se succeiran durant la setmana que va del 26 de juliol al 2 d’agost. Això sí, sempre es respectaran les mesures de seguretat que dicten les autoritats sanitàries, ja que “ens trobam davant una situació anòmala i encara continuen vigents les mesures excepcionals amb motiu de la covid-19”, especifiquen des de l’Ajuntament en nota de premsa. 

Un any més no hi haurà Simulacre de moros i cristians, per aquest motiu el consistori “ha apostat per fer del simulacre l’eix vertebrador del programa de festes mitjançant la informació que han aportat els diferents autors dels escrits que conté”.  

PUBLICITAT

En aquesta mateixa nota de premsa, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia explica que “no m’hauria esperat mai de la vida tornar a ser a la Patrona i dir-vos que enguany tampoc no tendrem les festes de bon de veres. Tots ens pensàvem que les de l’any passat havien estat excepcionals i que no tornaríem a viure res semblant, però, per desgràcia, enguany hi tornam a ser”. 

I afegeix que “no són temps d’alegria, tothom ha fet esforços, i grossos, per tornar a la normalitat, però no ha pogut ésser, la pandèmia és més greu del que ens permet imaginar el nostre enteniment. No obstant això, aquest 2021 ens tornarem a esforçar per mantenir l’esperit de la nostra Patrona”. 

Per la seva banda, el regidor de Festes, Josep Lluís Pons destaca que “una pandèmia ens ha fet canviar la manera de celebrar les nostres festes més emblemàtiques però, tot i això, no em puc estar de dir que estic molt content i orgullós del poble de Pollença, perquè ha sabut estar a l’altura de les circumstàncies”. 

Finalment, des de l’Ajuntament, recorden que “tots els actes que es duran a terme són de caire cultural o esportiu i que es regiran per les mesures de control d’aforament, a més, els assistents hauran de romandre asseguts i s’evitarà que es generin aglomeracions. L’ús de la mascareta és obligatori en tot moment així com mantenir la distància de seguretat”.

PUBLICITAT