AQUEST DIVENDRES, PERE FULLANA ENCETARÀ LA SETMANA SANTA AMB EL PREGÓ

440

Aquest divendres, 8 d’abril, a les 20’30 hores, a la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels de Pollença, el professor de la Universitat de les illes Balears, l’historiador i escriptor Pere Fullana, encetarà la Setmana Santa amb el pregó que ha titulat “Entre la cristiandat i el cristianisme”.

Després d’escoltar les paraules amb què Fullana introduïra la Setmana Santa, hi haurà un concert conjunt de la Banda de Música i el Cor de Pollença, dirigits per Miquel Gayà Reinés.

Aquest 2022, els actes amb motiu de la Setmana Santa reprenen una certa normalitat després de dos anys de pandèmia. De fet, l’any 2020 es varen suspendre tots els actes i la Setmana Santa es va viure en ple confinament per mor del coronavirus. L’any passat, les restriccions sanitàries impediren la celebració de les processons, però permeteren alguns actes, entre els quals el pregó que aleshores pronuncià el Prior de Lluc, Marià Gastalver Martín.

Diumenge del Ram

El Diumenge del Ram, a les 10 hores es dirà l’Ofici a l’Església del Port de Pollença i a les 11’30 hores, a l’església de Monti-Sion, es procedirà a la benedicció de rams. Posteriorment, en processó, aniran cap a la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels, on a les 12 hores, es dirà Missa Solemne.

PUBLICITAT

Ja el capvespre, hi haurà el Via Crucis pel camí de les Creus, al Calvari. La Banda de Música de Pollença acompanyarà el Via Crucis.

El Dimecres Sant, 13 d’abril, es diu Missa Crismal a la Seu i tothom hi està convidat.

La processó de la Sang canvia d’itinerari

Tanmateix, però, serà la processó de la Sang i el Davallament allò que marcarà el canvi respecte els dos darrers anys anteriors. És clar que s’ha de destacar que la processó de la Sang canvia d’itinerari i anirà pel carrer del Temple, la plaça de l’Almoina, carrer Monti-Sion, Horta, Gruat i Creus per concloure a l’esplanda del Calvari.

No hi faltaran els Quadres Plàstics tan representatius del Dijous Sant pollencí. Ara bé, també canvien d’escenari. Hi haurà Quadre Plàstic a l’Almoina, a la cantonada Campos amb l’Horta, a l’Abeurador del Lleó i dalt del coll d’en Gruat.

A més a més, la processó de la Sang no només canvia d’itinerari, sinó que incorpora un element solidari que, amb el projecte “Una llum per la pau”, vol recaptar fons per ajudar el poble ucraïnès a través de Càritas. Per això, a través de les associacions de veïns de Pollença, Port de Pollença i Sant Vicenç, a més de les Confraries de Setmana Santa, es posaran a la venda 2.500 ciris a un euro cada un per il·luminar el pas de la processó, un costum que s’ha anat perdent, però que un temps es feia a la claror de les llumeneres que les famílies posaven a la finestra de les cases per on passava la processó.

Finalment, acabada la processó, se celebrarà l’Hora Santa, a la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels.

Davallament

El Divendres Sant, a les 17 hores, a l’Església de la Mare de Déu del Carme, al Moll, i a les 19 hores, a la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels de Pollença, es farà l’acció litúrgica de la Passió i Mort del Senyor.

A les 21 hores, al Calvari, es procedirà al desenclavament de la Creu. No hi faltaran els càntics i la pregària del Cor de Pollença, així com la receitació del poema “Processó” de Miquel Costa i Llobera que, enguany, dirà Antònia Plomer.

A continuació, començarà la processó del Davallament que culminarà a la Parròquia amb el Sermó de la Soledat de Maria.

Pasqua

El dissabte 16 d’abril, a les 18 hores a l’Església de la Mare de Déu del Carme al Moll i a les 20 hores, a la de Mare de Déu dels Àngels de Pollença, hi haurà la Solemne Vigília Pasqual.

El diumenge 17 d’abril, Diumenge de Pasqua de Resurecció, a les 10 hores, a l’Església del Moll es dirà Missa Solemne.

A les 11’30 hores, a Pollença, hi haurà la processó de l’Encontrada que anrià per la plaça Major, Antoni Maura, Joan Mas, Almoina, Monti-Sion, Horta, plaça dels Seglars i Antoni Maura. Està previst que a les 12, comenci l’Ofici de la resurecció del Senyor.

Festa del Puig

Finalment, el dilluns 18 d’abril, es farà la Festa del Puig que començarà a les 11’30 hores, amb la celebració de Missa Solemne presidida pel rector de Pollença, Mossèn Danilo de Urzeda. Predicarà el diaca pollencí Mossèn Gabriel Torrandell Cerdà.

PUBLICITAT