AQUEST DIUMENGE POLLENÇA REIVINDICARÀ LA LLIBERTAT EN UN MATÍ FESTIU

449

El raper Valtònyc i els glosadors Maribel Servera i Mateu Xurí, entre altres, actuaran al carrer Pere Josep Cànaves, on hi haurà paradetes, performances i altres activitats reivindicatives i solidàries amb la llibertat d’expressió i la democràcia.

Aquest diumenge 29 d’abril, entre les 11 i les 14 hores, el carrer Pere Josep Cànaves (davant el Convent de Sant Domingo) i sota el lema “A Pollença, no callarem”, hi haurà un acte de defensa de la llibertat d’expressió i la democràcia. Coincidint en un moment de màxima indignació per la retallada dels drets fonamentals a l’Estat espanyol, l’objectiu de l’acte és solidaritzar-se amb el raper Valtònyc, qui en breu pot ingressar a pressó, i amb els presos polítics i exiliats.

Organitzat per la Plataforma per la Llibertat d’Expressió, al llarg del matí, hi haurà actuacions musicals dels Xeremiers Toni i Tomeu, Guillem i Luciano, Pep Toni & Julie i Tomeu Quetgles, així com també dels glosadors Marible Servera i Mateu Xurí, entre altres glosadors. Tancarà l’acte el raper de la Pobla, Josep Miquel Arenas “Valtònyc”. És possible que, d’aquí a diumenge, s’afegeixen noves actuacions musicals.
Mentrestant al mateix Pere Josep Cànaves hi haurà un seguit d’activitats encaminades a mostrar el rebuig a la situació actual, quan la realitat se sembla més a una dictadura que a una democràcia. No hi faltarà el vermut solidari. La recaptació per la venda de les begudes i tapes en aquesta barra es destinarà a la caixa de resistència pels encausats. A més a més, hi haurà paradetes amb marxandatge reivindicatiu dels Amics de Valtònyc i d’altres.

Un carrer simbòlic

Va ser per les passades festes de la Patrona de Pollença, quan es va descobrir la placa del carrer Pere Josep Cànaves, on se celebrarà aquest acte reivindicatiu per la llibertat d’expressió i la democràcia.

PUBLICITAT

Emprenedor i persona avançada al seu temps, Pere Josep Cànaves presidia la corporació municipal en el moment en que es va produir el cop d’estat de Franco. Fidel a la República, Pere Josep Cànaves no acatà les ordres dels rebels motiu pel qual fou empresonat, jutjat i assassinat el 28 de gener de 1938. Juntament amb Pere Josep Cànaves, altres pollencins patiren les conseqüències de la mateixa causa número 57 de 1936. Més enllà de l’assassinat del pare, els tres fills de Pere Josep Cànaves també foren represaliats i/o empresonats pels franquistes.

En homenatge a Pere Josep Cànaves i a tots aquells que es lluitaren i moriren per defensar unes idees de justícia, democràcia i llibertat, l’acte “No callarem!” no es podia fer en un altre indret més simbòlic d’uns fets que mai més no s’haurien de repetir.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT