Aquest diumenge a migdia s’inaugura “Muntanya Roja” d’Olímpia Velasco

214

Aquest diumenge, 16 de juliol, a les 12’30 hores, a l’església del Roser de Pollença, s’inaugurarà l’exposició Muntanya Roja de l’artista Olímia Velasco. Un estiu més, l’art bategarà entre els murs de l’Església del Convent de Sant Domingo de Pollença.

Durant la inauguració, es durà a terme una performace en la qual participarà la soprano Anne Leohold. La seva veu forma part del so de la instal·lació que es podrà visitar fins a l’1 d’octubre, de dilluns a diumenge, entre les 10.30 i les 13.30 hores i les 18 i les 21 hores.

Organitzada pel Museu de Pollença i comissariada pel seu director, Andreu Aguiló, Muntanya Roja és “un crit d’auxili de la natura en el qual l’artista fa d’intermediària. Ella dona veu a la muntanya, símbol inequívoc d’allò que sofreix, però que la humanitat no escolta o no vol escoltar. Una curiositat del català és que el verb sentir és gairebé sinònim d’escoltar. En aquest sentit, ni escoltam ni sentim els crits d’auxili de la muntanya roja”.

Fa anys que Olímpia Velasco està establerta a Mallorca, on ha pogut comprovar en primera persona el col·lapse de l’illa a través de l’urbanisme descontrolat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT