AQUEST DISSABTE A POLLENÇA: ÀNIMA DE LA TRAVIATA

235
Foto: Facebook Euroclassics.

Aquest dissabte 18 de juny, a les 21’30 hores, al Claustre de Sant Domingo de Pollença, hi haurà una de les estrenes de la gran producció d’Euroclàssics Ànima de La Traviata que ja s’ha pogut veure a Muro i a la Fundació Sa Nostra de Palma, abans de rodar per diferents escenaris de Mallorca, entre els quals Portocolom, Campos, Llucmajor, Binissalem i Inca.

Les entrades, que valen 15 euros, ja es poden comprar via telemàtica aquí.

Ànima de La Traviata és una adaptació de La Traviata de Verdi. En aquest sentit, des d’Euroclassics expliquen que “Així com Pretty Woman [La Bellesa 1 i 2]va adaptar La Traviata amb Richard Gere i Julia Roberts, nosaltres per a donar-li una vessant social (com hem fet altres anys amb el suïcidi, el col·lectiu LGTBI, etc.) hem optat per empoderar i donar visibilitat a la dona prostituta, protagonista de l’òpera”.

Ànima de La Traviata conta la història de Violetta, una prostituta de luxe que mor de tuberculosi, després d’haver-se sacrificat per salvar l’honor del seu amant, Alfredo Germont. És una oda a l’amor i al sacrifici de la tràgica Violetta on, a més, hi incorporen la perspectiva d’igualtat de gènere i el debat sobre el masclisme i el patriarcat dins la societat actual.

PUBLICITAT

“Els problemes de la societat masclista que es transformen en conflictes amorosos de la protagonista ‘descarriada’ de l’òpera de Verdi es reviuran en aquesta versió escenificada de l’òpera amb els tres principals protagonistes acompanyats del piano”, remarquen.

Amb aquesta producció, Euroclassics pretén apropar una òpera ben coneguda, si més no algunes àries, i actualitzar-la, mantenint l’esperit original de Verdi.

Interpretada per la soprano Núria Vilà, el tenor José Manuel Sánchez i el baríton Lluís Sintes, acompanyats al piano per Francesc Blanco, Ànima de La Traviata és una òpera escenificada, o sigui que els artistes són músics i actors, tant a les intervencions musicals en viu com als vídeos enregistrats que es projectaran a la funció amb declaracions parlades mostrant el punt de vista que els seus personatges tenen sobre l’argument inspirades en el format de fals documental de la sèrie de televisió Modern Family. La direcció musical és a càrrec de M. Victòria Cortès i la direcció escènica és Eugenia Corbacho.

PUBLICITAT