Aquest 2022, el concurs de cuina de la Serra, se centra en les receptes marineres

186

Aquest 2022, Tramuntana XXI torna convocar el concurs de “La Cuina de la Serra” i se centra en les “recetes marineres”. Tots els residents als municipis de la Serra de Tramuntana poden enviar les seves receptes fins al 18 de novembre.

Els participants hauran de presentar una recepta vinculada al món mariner i una fotografia de qualsevol moment del procés d’elaboració. Les receptes marineres poden ser plats freds, plats cuinats, conserves (en sal, vinagre, sucre, oli, alcohol…), fermentats, fumats, escaldats o pasteuritzats, entre d’altres. El que és important és que continguin productes de la mar. 

Es valorarà la vinculació de la recepta amb el poble d’origen, la història familiar associada i l’ús de producte local. L’objectiu és fomentar el vincle emocional entre cultura gastronòmica i les tradicions familiars.

Un cop seleccionades les millors receptes s’atorgaran 3 premis segons les diferents característiques:

PUBLICITAT

1. Primer premi a la recepta més arrelada a la Serra i als seus productes: lot de productes de la Serra de Tramuntana per un valor de 300€.

2. Segon premi a la recepta amb la millor història familiar: lot de productes de la Serra de Tramuntana per un valor de 150€.

3. Tercer premi a la recepta que recuperi productes en procés de desaparició a la cuina mallorquina: Lot de productes de la Serra de Tramuntana per un valor de 50€.

A més es contemplen dos premis a la modalitat infantil valorats en 25 euros cada un.

L’any passat, els pollencins triomfaren a la segona edició del Concurs de Cuina de la Serra.

Amb l’obertura d’aquest certamen. es dona inicia a les activitats de la III Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana, que enguany estarà enfocada en la cultura marinera i el patrimoni pesquer, i tindrà lloc entre el 21 i el 27 de novembre.

PUBLICITAT