ANTONI RIERA FONT PRESENTA EL POEMARI BLAUS DE PORCELLANA

238

L’economista i poeta Antoni Riera Font presenta el poemari Blaus de porcellana a El Gall Editor que, amb aquest volum, arriba al número 64 de la col·lecció Trucs i Baldufes.

Blaus de porcellana és un poemari que pren forma d’elegia per capir una de les etapes més creatives i desbordants de la vida: l’adolescència. Per això, Riera no dubte en recórrer a proximitats carregades de memòria per escriure un poemari a tres bandes. Ell, desdoblat, de fet, en dos: l’home que ha travessat la cinquantena i el seu precursor adolescent; i Saixa, amb qui comparteix no només l’espai i l’ànsia de fixar la bellesa del paisatge mediterrani en una tela de pintura, sinó, sobretot, l’herència de tot allò que altres ja han pintat i dit sobre la vida.

Antoni Riera Font

Va néixer a Santa Margalida (Mallorca) l’any 1969, encara que de ben petit es traslladà a viure a Manacor, ciutat on resideix. Catedràtic d’economia ambiental a la Universitat de les Illes Balears, es donà a conèixer com a poeta el 2015 amb Jo és un altre, obra guardonada amb el premi de poesia Vila de Lloseta.

Blaus de porcellana és el seu segon llibre de poesia, encara que si atenem a l’ordre cronològic d’escriptura n’és el primer, doncs recull poemes vessats a un dietari escrit entre els 17 i els 23 anys.

PUBLICITAT
PRIMER MOMENT
Jo venia vern del caos del sol, 
sense cap rumb i de capavallada; 
perquè vares ser tu qui m’aturà 
i m’oferí reposar a la fresca. 
Em va torbar la trama de llum clara 
que rajava dels teus petits ulls verds 
i el fet de veure-m’hi emmirallat, nu, 
com si desitgessis fer-me un gran lloc. 
Parlàrem, entre ecos doblats, de mi 
i dels cartrons on hi havia pintat 
la veritat del teu paradís d’estiu, 
que hauria desitjat fos també el meu. 
I allà, en aquell estat, vaig anhelar 
que la ment descansés de mi mateix,
de niguls i de muntanyes que no eren,
sols per saber com serien amb tu.
PUBLICITAT