ANTONI PONS RECUPERA 4 PECES INÈDITES DEL COMPOSITOR ANTONI LLITERES

271

El musicòleg pollencí Antoni Pons Seguí ha recuperat música inèdita del compositor i músic Antoni Lliteres i Carrió, una de les figures més relevants de la història musical de Mallorca.

Per ser precisos, Pons Seguí ha recuperat ara quatre peces sacres d’Antoni Lliteres i Carrió. Es tracta de quatre cantates inèdites interpretades pel conjunt Concerto 1700 i el seu director Daniel Pinteño, acompanyats per la veu del prestigiós contratenor Carlos Mena.

Aquí teniu un tastet d’una de les peces de Lliteres recuperades per Pons, amb una interessant explicació per part del director de Concert 1700, Daniel Piñero, i del contratenor, Carlos Mena.

L’enregistrament d’aquestes cantates ja es troba disponible en CD i en plataformes de música en streaming, i està rebent una gran acollida, tant per part dels aficionats a la música clàssica com per la crítica musical.

Antoni Pons reprèn d’aquesta manera una tasca de recuperació de la música de n’Antoni Lliteres que havia quedat en punt mort durant vint anys. Tota aquesta feina d’investigació, edició musical i assessorament musicològic la duu a terme a través de l’associació cultural Ars Hispana, que va fundar l’any 2007 juntament amb el musicòleg riojà Raúl Angulo i que ha rebut el reconeixement de l’Associació de Grups Espanyols de Música Antiga amb dos premis a la millor investigació musical.

PUBLICITAT

Nascut a Artà l’any 1673, Antoni Lliteres i Carrió va ingressar al Real Colegio de Niños Cantorcicos de Madrid quan tenia 13 anys. Més tard va ser nomenat violoncel de la Capella Reial de Madrid, càrrec que va ocupar fins a la seva mort l’any 1747. Encara que actualment és més conegut per la seva música escènica –Acis y Galatea (1708), Los Elementos (ca. 1710), Júpiter y Semele (1713), etc.–, Lliteres va composar una bona quantitat de música sacra. 

El musicòleg pollencí, Antoni Pons Seguí.
PUBLICITAT