Angelets del Corpus

739

El ball de les Àguiles i Sant Joan Pelós ocupen un lloc important d’aquest número de la revista Estiu, cosa ben normal perquè Pollença és un poble de tradicions ben arrelades i la processó del Corpus Christi és un dels exemples més destacable.

La processó del Corpus Christi, amb la dansa de les Àguiles i Sant Joan Pelós, té orígens seculars. Ara bé, això no significa que aquest costum, i altres, es mantengui inamovible des d’aleshores ençà. De fet, hi ha elements que han desaparegut com és el cas d’aquest grup d’angelets que, dècades enrere, caminaven davant la Custòdia i, de tant en tant, s’aturaven per agafar una grapada dels pètals de flors que duien dins les paneretes, els besaven i els tiraven davant el Santíssim. Com podeu observar, hi h un infant, el del mig, que vesteix robes d’un color diferent i que, en comptes d’una panereta, duu una espasa: representa que és un arcàngel.

Aquesta imatge forma part de l’arxiu fotogràfic familiar de Margalida Martorell i correspon al Corpus Chriti de l’any 1955.

D’esquerra a dreta, hi podeu veure Joan Martorell, Jaume Amengual, Miquel Llobera “Morou”, Antoni Vila i Antoni Ensenyat.

PUBLICITAT

Durant uns anys, els pètals es llençaven des de les cases dels carrers per on passa la processó. De fet, algunes famílies conserven aquest gest, encara que, des d’un temps ençà, els nins i nines que, durant l’any, han fet la Primera Comunió s’ocupen d’omplir els carrers de pètals abans del pas de la Custòdia. Aquests infants van vestits amb les robes de mudar pròpies per fer la Comunió.

PUBLICITAT