AMB EL MES DE SETEMBRE, S’OBRE LA VEDA DEL RAOR

171

A partir d’avui, 1 de setembre, fins al 31 de març, està oberta la veda per perscar raors, un dels més peixos més preuats ara per ara i, per això mateix, més amençada. Amb l’objectiu de protegir i assegurar una pesca sostenible del raor, la quantitat de pesca permesa per llicència i dia és de 50 unitats, amb un màxim de 300 unitats per embarcació.

La pesca del raor és principalment de caràcter recreatiu. A les Balears hi ha més de 12.000 llicències d’embarcacions recreatives. Els professionals que es dediquen a la pesca del raor ho fan de manera ocasional.

Una veda respectada que ha millorat la presència d’aquesta espècie

La veda del raor es va establir per primera vegada l’any 2000, i arribava fins al 31 de juliol. Sobre la base de criteris biològics, s’ha ampliat i complementat amb altres mesures. Per exemple, a les reserves marines de Mallorca s’ha establert un ham mínim de 5,7 mm per a la seva captura. Com a resultat de totes aquestes mesures i de l’elevat grau de compliment de la veda, la presència de l’espècie i les captures s’han mantingut en totes les zones de pesca, amb un increment mitjà del 20 per cent en la talla dels peixos.

Els recreatius que pesquin aquesta espècie a les reserves marines tenen a la seva disposició, com ja tenien la temporada anterior, una aplicació mòbil (Diari de Pesca Recreativa) amb la qual poden informar la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació de les captures que han fet, així com el temps que han dedicat a fer-les. Els recreatius que ho vulguin en poden informar també l’Administració a través d’un formulari.

PUBLICITAT
PUBLICITAT