Amanida de pasta, ideal per a l’estiu

1105

Eva Remolina – AMIC

Ingredients:

250 grams de pasta, de qualsevol tipus (macarrons, llacets o espirals).

1/2 tassa de tomàtigues cherry, tallats per la meitat.

PUBLICITAT

1/2 tassa de cogombre, tallat en daus.

1/2 tassa de pebrot vermell, tallat en daus.

1/4 de tassa de ceba vermella, picada finament.

1/4 de tassa d’olives negres, sense os i tallades en rodanxes.

1/4 de tassa de formatge feta esmicolat.

2 cullerades d’alfàbrega fresca picada (opcional).

Per amanir:

1/4 de tassa d’oli d’oliva extra verge.

2 cullerades de vinagre de vi negre.

1 cullerada de mostassa Dijon.

1 gra d’all, picat finament.

Sal i pebre al gust.

Preparació:

Cuina la pasta segons les instruccions del paquet. Assegura’t que estigui “al dente”. Escorre-la i esbandeix-la amb aigua freda per a detenir la cocció.

En un bol gran, combina la pasta cuita, els tomàquets cherry, el cogombre, el pebrot vermell, la ceba vermella, les olives i el formatge feta. Si desitges agregar alfàbrega fresca, també pots afegir-la en aquest punt.

En un flascó petit amb tapa, agrega l’oli d’oliva, el vinagre de vi negre, la mostassa Dijon, l’all picat, la sal i el pebre. Tanca bé el flascó i agita’l vigorosament per a emulsionar l’amaniment.

Aboca l’amaniment per damunt l’amanida de pasta i mescla bé per a assegurar-te que tots els ingredients estiguin coberts.

Deixa reposar l’amanida en el refrigerador durant almenys 30 minuts abans de servir, perquè els sabors es barregin.

Serveix l’amanida de pasta freda com a plat principal o com a acompanyament.

PUBLICITAT