ALUMNES DE L’IES GUILLEM CIFRE DE COLONYA INVESTIGUEN LES VARIACIONS DE LA MAR A LA BASE

516
Els alumnes de l'IES Guillem Cifre de Colonya han creat un aparell per mesurar els canvis del nivell de la mar.

Ahir, divendres 12 de març, un grup d’estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) de l’Institut Guillem Cifre de Colonya de Pollença, acompanyats de dos professors, varen participar en la instal·lació d’un mareògraf construït per ells mateixos. Per això, han comptat amb la col·laboració de l’Aeròdrom Militar per poder col·locar l’aparell amb què registraran les variacions del nivell de la mar a la Badia de Pollença.

Aquesta és una clara mostra del compromís tant de l’Exèrcit de l’Aire i de la comunitat autònoma en la lluita per contenir els efectes del canvi climàtic a les illes Balears i donar suport a la integració dels estudiants en la lluita per preservar el medi ambient.

L’equip d’investigació amb els professors. Foto: Oficomadmpollensa.

Per poder dur a terme aquesta activitat, el Centre Oceanogràfic de Balears de l’Institut Espanyol d’Oceanografia (COB-IEO) va sol·licitar a l’Aeròdrom Militar de Pollença la possibilitat de contribuir en un projecte de ciència ciutadana denominat SECOSTA, l’objectiu del qual és implicar els estudiants d’ESO en les tasques d’investigació que es duen a terme en els projectes SOCLIMPACT, finançat per la Unió Europeua, i VENOM, finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació.

Moment en què instal·len el mareògraf. Foto: Oficomadmpollensa.

Per això, els estudiants construeixen un aparell de mesura (mareògraf) i realitzen campanyes de recollida de dades amb ell. Les dades obtingudes seran realitzades pels investigadors en estudis sobre l’impacte del canvi climàtic a les costes de les illes Balears i l’estudi de les variacions del nivell de la mar.

PUBLICITAT
Un altre moment de la jornada d’ahir. Foto: Oficomadmpollensa.
Representants de la Base i de l’IES Guilem Cifre de Colonya. Foto Oficomadmpollensa.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT