ALTERNATIVA RECLAMA QUE L’EQUIP DE GOVERN ES REBAIXI UN 5% DEL SOU

296

Alternativa per Pollença reclama que, quan l’equip de govern dugui a aprovació inicial el pressupost de 2021, faci extensiva als sous dels regidors la baixada prevista del 5 per cent de despeses.

A través d’una nota de premsa, Alternativa per Pollença explica que “La setmana passada varen ser convocats els Consells d’àrea previs a la presentació dels pressuposts municipals, tal com preveu el reglament de participació. Fa empegueïr que un equip de govern que té majoria més que absoluta i que, lluny de consensuar res, es dedica a passar el «rodillo», arribi a finals del mes d’abril i encara no hagi duit el pressupost d’enguany ni a aprovació inicial. I és que, segons marca la llei, l’aprovació inicial ja hauria d’haver estat feta el passat mes d’octubre. I això que es presentaren com els garants de l’eficiència, i en base a ella precisament han estat intentant justificar els sous desorbitats del seu equip de govern.”

“En la reunió, en què quedà pal·lesa la poca importància que li donen a la participació i la falta de seriositat (la documentació prèvia facilitada no incloïa els canvis que havien fet), se’ns explicà que es plantejava una baixada del 5% a totes les partides, a excepció de la Residència i Serveis Socials. El que faltà dir és que la partida corresponent als sous dels regidors no havia patit la retallada tampoc! Per part nostra, podem entendre que la disminució d’ingressos impliqui haver de reduir un poc la despesa, però el que és escandalós és no tenguin la decència de reduir també la partida dels seus sous”.

“Hem de recordar que tenim un dels batles millors pagats d’Espanya, un cost de retribucions als regidors de més de 400.000 euros i certes àrees que, d’ençà de la pandèmia, han vist reduïda significativament la seva activitat i per tant la dedicació dels seus regidors. Ara bé, el que no s’ha reduït és el seu sou, i ni tan sols en un moment en què la protecció social cap a molts veïns i veïnes no està sent suficient i les cues per aconseguir menjar són llargues. “

PUBLICITAT

Per això mateix, “a la reunió vàrem demanar que es reduís la partida dels sous polítics; esperem que l’equip de govern recapaciti i ho modifiqui de cara a l’aprovació inicial”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT