AIXÒ ÉS EL QUE DIU EL BOE PEL QUE FA A LES RESTRICCIONS A LA CARRETERA DE FORMENTOR

287

Al BOE (Butlletí Oficial de l’Estat) del dimarts 25 de gener és va publicar una disposició que estableix mesures especial de regulació de tràfic per raons de seguretat viària, mobilitat i de fluïdesa de la circulació. Aquestes mesures s’apliquen en concordança amb les dates en què es preveuen desplaçaments massius de vehicles, així com per la perillositat de la càrrega de certs vehicles. Entre tots els llistats de carreteres d’Espanya on s’apliquen diferents mesures, n’hi ha un de carreteres amb mesures excepcionals de circulació per elevada concentració de vehicles en llocs d’especial protecció. Aquesta llista és on trobam la carretera de Formentor:

La disposició indica que restriccions a dos trams diferents de la carretera de Formentor, però que tots seran entre els dies 15 de de juny i el 15 de setembre del 2022, de les 10 h. del matí i, com a màxim, a les 22:30 h.

En el primer tram, que va de la rotonda de la base al pàrquing de la platja de Formentor, estableix restriccions de pas (amb excepcions) i prohibició tant d’aturar-se com d’estacionar a qualsevol lloc que no estigui habilitat a tal efecte.

Al segon tram, que va del pàrquing fins al Far de Formentor, la disposició estableix restriccions d’accés, però amb unes excepcions molt més concretes i limitades que al primer tram.

PUBLICITAT

Aquesta disposició s’ha redactat després d’un acord entre el govern central, el govern balear i l’Ajuntament de Pollença per evitar els problemes ocorreguts l’estiu passat degut a la quantitat de cotxes que volien arribar al mirador de la Creueta, a la Talaia o al Far per veure la posta de sol.

D’altra banda, del departament de Mobilitat del Govern de les Illes Balears, s’ha confirmat que l’horari del bus llançadora es prolongara fins a la nit.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre, ha sol·licitat que s’estableixin mesures de control automatitzades i que es faci una campanya informativa molt més àmplia que la temporada passada per evitar el gran nombre de multes que es varen haver de posar.

PUBLICITAT