AIXÍ VA ANAR LA REUNIÓ DEL BATALLÓ DE DONES

1535

Ahir horabaixa, a la Sala de Plens i no al Pati de l’Ajuntament, hi va haver la reunió del Batalló de Dones amb la vista posada en els Moros i Crisitans de 2022, els primers després d’aquell 2019 prepandèmic en què les dones varen prendre un paper actiu al Simulacre.

Després de fer un resum de com havia anat aquell primer any, es va palar sobre la necessitat de consolidar una Comissió del batalló femení per coordinar-se entre elles, però també amb els càrrecs del Simulacre per definir barreres i altres detalls tècnics.

Es va apuntar que aquesta Comissió ha de ser oberta i hi ha de poder formar part qualsevol pollencina que vulgui col·laborar amb el bon funcionament del Batalló i del Simulacre.

Feta la valoració del Simulacre de 2019, es va obrir el torn per fer propostes de millora i de coordinació. En aquest sentit, és de destacar que es reuniran amb els càrrecs elegits aquest divendres 15 de juliol a fi de definir el punt i el moment d’entrada ideal, mirant de fer un passadís no tan llarg o a la banda de menys pendent, ja que l’any anterior es duia tanta força a l’envestida que l’impacte va ser molt fort i hi va haver diverses caigudes”.

PUBLICITAT

Algunes de les dones presents a la reunió destacaren la sintonia dels pollencins que aquest 2022 representaran Joan Mas, Dragut, Lloctinent, Abanderat i Ajuntament Vella.

L’altre tema que es va posar damunt la taula va ser el de les armes. Així sí el 2019 les dones sortiren amb falçons de fusta i filoses. Aquest 2022, s’ha decidit que se substituirà el material de les filoses, perque no siguin de canya, ja que quan s’esquerden tallen.

En definitiva, la d’ahir, va ser una reunió productiva i molt constructiva, tothom va donar el màxim per fer el millor Simulacre possible.

Una trentena de persones va assistir a la reunió del batalló de dones que va convocar l’àrea de Festes de l’ajuntament de Pollença quan falten exactament 10 dies per al simulacre de Moros i Cristians. Entre els assistents, a més a més, hi havia representants de l’Associació 31-M, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, i el regidor de Festes, Josep Lluís Pons.

PUBLICITAT