AIXÍ SERÀ LA PATRONA DE POLLENÇA 2021

2999

Sense Simulacre, ni barres al carrer, ni revetlles multitudinàries ni focs artificials; però amb Processó, Cossiers, canonades, teatre i concerts d’asseguts amb aforaments controlats… Així serà aquesta Patrona 2021.

El regidor de festes de l’Ajuntament de Pollença, Josep Lluís Pons, va fer un avanç d’alguns dels actes d’aquesta Patrona 2021, a Ràdio Pollença. Una Patrona que serà una mica més extensa i oberta que la del 2021, però que encara mantindran totes les precaucions per evitar qualsevol acte que generi acumulació de persones.

Avanç de la programació

Aquests són alguns dels actes, així com els va explicar Pons:

El dissabte 24 de juliol tindrà lloc el primer acte de la Patrona amb un concert benèfic a càrrec del Rotary Club Pollença amb una actuació encara per definir. El mateix dia hi haurà una gimcana per joves.

PUBLICITAT

Segons explicà Pons, les activitats per al diumenge 25 de juliol, encara s’han de tancar, però s’estan planificant activitats per a infants als jardins Joan March.

El dia 26 de juliol és el dia que comencen oficialment les festes de la Patrona. Pons va explicar que hi haurà canonades, baixada de bandera i cornetes i tambors, però que encara estan estudiants la manera de fer-ho per evitar l’incompliment de les normatives sanitàries. A més estan pendents de les novetats que hi hagi respecte d’aquestes mesures i de la situació sanitària en general. L’any passat, per exemple, es va penjar la bandera de matinada, i les cornetes sortiren sense dir l’horari ni el trajecte.

El mateix dia 26 de juliol, hi haurà el pregó i concert de la Banda. Encara no es pot dir el nom del pregoner, ja que, segons va explicar Pons, la primera opció que tenien no podrà ser per causes particulars.

Dia 27 de juliol, al Claustre, hi haurà una actuació per a nins i nines. Però encara no està completament tancada. Aquest dia a la plaça de ca les Munnares es farà un concert organitzat per l’àrea de Joventut, d’un dels grups que poden votar al Facebook del Punt jove Pollença. La votació està oberta fins al 2 de juliol. Els principals grups que es poden votar són Xanguito o O.R. (O-erra). La Plaça estarà vallada per controlar l’accés i el públic estarà assegut.

El dia 27 de juliol, al pati de l’Ajuntament, es presentarà el llibre El contraban i l’estraperlo de la postguerra. Pollença 1939-1965 del pollencí Rafel Tries.

Dimecres 28 de juliol, al Claustre de Sant Domingo, Ballugall oferirà un concert per celebrar el seu 10 è aniversari. Si és possible, explica Pons, també ballarà Racó de Tramuntana. Si no pot ser, Racó de Tramuntana ballaran un altre dia a la Plaça de ca les Munnares. Tot depèn de les normatives sanitàries del moment.

Divendres 30 de juliol, al claustre de Sant Domingo, el dramaturg Josep Pere Peyró oferirà l’obra teatral Memòria de Costacurta. Cal dir que Peyró, els dies 10 i 17 de juliol, interpretarà les obres Set maneres de ser Hamlet i Perifèria Otel·lo, al mateix Claustre.

El mateix divendres, a la plaça de ca les Munnares, hi haurà concert -d’assegut amb un grup de tribut.

El dissabte 30 de juliol, als Jardins Joan March, un grup d’artistes muntaran paradetes mostrant les seves obres d’art.

Dia 31 de juliol, hi haurà un altre concert tribut a un grup llegendari a Ca les Munnares.

Dia 1 d’agost, dissabte de la Patrona, a ca les Munnares, hi haurà cinema a la fresca i, al Convent, ASPANOB tornarà a dur “El Casta” a Pollença en una actuació benèfica.

El regidor va confirmar que l’1 d’agost, a can Escarrintxo, hi haurà un tardeo gros d’un parell d’hores, amb discjòqueis. Un acte que probablement haurà de ser d’assegut.

I el dia de la Patrona, 2 d’agost, no es farà Simulacre, però sí que hi haurà Cossiers, tot i que encara no se sap exactament com es farà, es decidirà en funció de l’evolució de la pandèmia. També hi haurà una processó, però serà més curta que un any normal. A més hi haurà un acte organitzat per l’associació 31M sobre el qual encara no es pot avançar res.

Pel que fa a l’acte institucional i l’Ofici religiós, igual que l’any passat, es farà l’horabaixa al Convent.

No hi haurà focs artificials.

PUBLICITAT