Així serà la festa del 31-M

427

L’Associació 31-M ha anunciat com serà la festa que commemora l’atac corsari de Dragut a Pollença, ocorregut un 31 de maig de 1550. Quatre-cents setanta-quatre anys després, l’horabaixa d’aquest divendres 31 de maig de 2024, la plaça de l’Almoina respirarà l’ambient festiu d’aquells pollencins que han representat algun dels càrrecs dels Moros al Simulacre que ha esdevigut puntal de les festes de la Patrona.

Devers les 20’15 hores, aquells homes que han representat Dragut, Lloctinent o Abanderat als Moros i Cristians es trobaran a la placeta de Sant Jordi per iniciar el recorregut de rigor dels càrrecs pel carrer Major fins arriba r a la plaça de l’Almoina al ritme de la Tropa del Soldà.

Entorn de les 20’30 hores, començarà el Via-Fora, les campanes del campanar tocaran senyal de foc i el Grup Pollencí de Teatre representarà una escena ambientada en aquell dia que, durant molts anys, fou recordat com el “Dia de la desgràcia” i que, posteriorment, ha forjat una de les festes més celebrades de l’any a Pollença.

Aquest 2024, des del Grup Pollencí de Teatre, recorden que “La nit del 30 al 31 de maig de 1550 el corsaris de Dragut atacaren la vila de Pollença. Emparats per la fosca, 1500 turcs, magrebins, i algun renegat cristià, desembarcaren a la zona del Caló, a la badia de Pollença. L’objectiu era emportar-se tota la població i els seus bens…”

PUBLICITAT

Fiinalment, a les 20,45 hores, es procedirà a la lectura del Manifest 31 de Maig de 1550 i al lliurament de les distincions honorífiques que, de moment, es mantenen en secret.


PUBLICITAT