AIXÍ SERÀ LA DESESCALADA A LES ILLES BALEARS

494

El Govern de les illes Balears ha anunciat avui, com serà la desescalada a partir d’aquest dissabte 24 d’abril fins al diumenge 9 de maig, quan s’acaba l’estat d’alarma. De moment, està a l’aire si les comunitats autònomes podran aplicar el toc de queda, quan expiri el decret estatal.

Aquestes mesures, que s’aprovaran en un Consell de Govern extraordinari que se celebrarà demà divendres 23 d’abril, són possibles després d’estabilitzar-se els contagis en el conjunt de les illes Balear.

Toc de queda

El toc de queda s’endarrereix una hora amb la qual cosa el confinament nocturn serà des de les 23 hores fins a les 6 hores.

Restauració: nous horaris

Tot i que els interiors de bars i restaurants continuaran tancants, de dilluns a dijous, les terrasses podran ampliar l’horari amb un torn des de les 20 hores fins a les 22’30 hores. Divendres, dissabte i diumnge hauran de tancar a les 17 hores com ara.

PUBLICITAT

A més a més, podran ocupar el 100 per cent de l’aforament de les terrasses.

I s’eliminen els nuclis de convivència, encara que es manté el límit de quatre persones per taula.

Reunions socials

A les reunions socials i familiars en espais exteriors, platges incloses, podran ser de fins a sis persones, independentment dels nuclis de convivència.

Ara bé, el Govern recomana que es limiti, en la mesura del possible, les unitats familiars a les reunions socials i familiars, encara que siguin a l’aire lliure.

En els espais interiors, es mantenen els nombres: sis persones de dos nuclis de convivència com a màxim.

Horaris comercials

L’horari comercial s’amplia fins a les 21 hores per a tots els negocis. Ara bé, es manté l’aforament del 75 per cent per als petits comerços i el 50 per cent per als centres comercials i grans superfícies. A més a més, aquests negocis estan obligats a tenir mesuradors de CO2 visibles per als clients.

Competicions esportives i terceres edats

Tal i com es va avançar la setmana passada, a partir d’aquest cap de setmana es permeten les competicions esportives federades d’equip i de contacte a partir dels sis anys.

A més a més, s’incrementa de 10 a 15 el nombre màxim d persones en grups d’activitat dirigides de baixa intensitat, amb un 30 per cent de l’aforament màxim.

Excepte a la zona de bar i complint amb la normativa vigent, està prohibit menjar o beure a les instal·lacions esportives.

Per la seva banda, els clubs de les terceres edats poden ampliar de 10 persones els grups d’activitats dirigides, i fins a 15 persones a les activitats en exteriors. Ara bé, han de mantenir un màxim del 50 per cent de l’aforament.

Atraccions de fira

Avui que a Pollença s’han instal·lat algunes atraccions de fira a la plaça de ca les Monnares, és bo saber que, a partir de dissabte 24 d’abril, les atraccions es poden habilitar en grups de tres com a màxim i hi ha d’haver una distància mínima de 25 metres entre grups d’atraccions. En cas que les atraccions siguin d’ús exclusivametn individual, no es comptabilitzaren en el còmput total d’atraccions. Tampoc estan sotmeses a limitacions de distància i agrupació aquelles atraccions o paradetes que usin com a establiment d’atenció al públic un vehicle remolc.

Així ho ha explicat el portaveu del Govern, Iago Negueruela, després de la reunió de la Mesa de Diàleg Social celebrada avui dematí. Presidida per la presidenta del Govern de les illes Balears, Francina Armengol, han participat a la reunió d’aquest matí el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes; la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sànchez, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, per part del Govern, i la presidenta de la CAEB, Carmen Planas; el president de la Pimem, Jordi Mora; i els secretaris generals d’UGT i CCOO, Lorenzo Navarro i José Luis García respectivament, per part dels sectors socials.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT