AIXÍ SERÀ EL CORPUS 2020

670

Fa setmanes que se sap que, aquest 2020, no hi haurà festa de carrer amb motiu del Corpus, o sigui que no es farà ni processó ni ballaran les Àguiles ni Sant Joan Pelós. Així ho va decidir l’Obreria del Corpus. Era el més prudent. Així que els joves elegits al sorteig de l’any passat, ballaran l’any que ve.

Però, com serà el Corpus de 2020?

El Rector de Pollença, Mossèn Francesc Vicens, ha explicat que el diumenge 14 de juny, a les 18 hores, es dirà una missa, “però no serà missa solemne, perquè no hi pot haver cor, tan sols un organista i tres o quatre solistes. Per tant, ja veurem com ho feim”.

En qualsevol cas, la idea és “garantir el repartiment de la gent”, senyala Mossèn Vicens. Per això, el dissabte 13 i el diumenge 14 de juny, es diran les misses habituals i “afegirem la missa del diumenge horabaixa que, a més a més, es retransmetrà per streaming a través de les xarxes socials”, informa.

Més enllà de les mesures encaminades a evitar aglomeracions, la idea de les Parròquies de Pollença és que la gent pugui participar de la festa. Per això mateix, després de la missa de les 18 hores, a la mateixa parròquia de la Mare de Déu dels Àngels, hi haurà el segon concert del cicle Música i patrimoni.

PUBLICITAT

La part musical anirà a càrrec del Quartet Bellpuig. I la part patrimonial estarà dedicada al patrimoni immaterial , més concretament a la festa del Corpus pollencí. Per això, després d’una breu introducció per part del Rector, Mossèn Francesc Vicens, es projectarà un vídeo elaborat pel Bisbat de Mallorca amb imatges sobre els preparatius de la dansa de les Àguiles i de Sant Joan Pelós, la processó, la celebració religiosa… La idea és “fer ambient de Corpus a Pollença”, ha apuntat el Rector Mossèn Francesc Vicens.

Què passarà per la Patrona?

De moment, les Parròquies de Pollença esperaran a saber com l’Ajuntament enfoca la festa de la Patrona. Per això mateix, “fins que no haguem parlat amb el Batle i amb el regidor de Festes, no emprendrem res per organitzar la processó, ja que si bé és vera que és cosa de l’Església, no deixa de ser una festa de carrer i això no depèn de nosaltres”, ha explica Mossèn Vicens.

Per tant, ara com ara, no es farà el sorteig dels infants per representar els personatges històrics que surten a la processó del Dia de la Patrona. En aquest sentit, el Rector reflexiona que “si no hi ha ni Alborada ni Simulacre, fins a quin punt és prudent fer una Processó?”. Per tant, caldrà esperar a què la Patrona s’organitzi de manera conjunta.

Com va la “nova normalitat”

El Rector de Pollença, Mossèn Francesc Vicens, destaca que els feligresos han estat molt previsors i han entès les mesures de seguretat que s’han hagut de prendre per mor de la pandèmia del coronavirus.

Allò que sí ha canviat per complet, han estat els sacraments. O sigui que “no hem fet ni comunions, ni noces… la major part de les quals s’han ajornat o bé l’any que ve o a partir de setembre. Així mateix, hem fet un bateig. Però hi ha molt poc moviment”, apunta Mossèn Francesc.

Càritas

Pel que fa a la feina social de les Parròquies de Pollença, el Rector Vicens anuncia que “sembla que s’ha relaxat una mica entre els usuaris més circumstancials. Tanmateix, però, no podem ser molt optimistes, perquè l’hivern que vendrà serà llarg i n’hem d’estar preparats”.

Això no obstant, “sembla que durant els mesos d’estiu tendrem uns mesos d’un cert alivi”, senyala Mossèn Vicenç qui senyala que “pujaran els casos cronificats i també les ajudes puntuals que s’hauran d’auxiliar”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT