Així ha estat el simulacre d’accident aeri a la badia de Pollença

284

La badia de Pollença ha estat l’escenari avui dematí d’un simulacre d’accident aeri al qual hi han participat unitats internacionals de l’exercit, efectivos de la Salvamento Marítimo, Guardia Civil i membres de la Direcció General d’Emergències, IBSalud i Creu Roja.

L’exercici era la fase marítima del Cernia 2022 que continuarà els dies vinents amb exercicis per la Serra de Tramuntana. Més concretament avui s’ha simulat un accident aeri d’un avió civil que realitzava un vol entre les illes i que s’ha estavellat a la badia de Pollença. Posteriorment vuit supervivents que han estat rescatats han arribat a l’esplanada de la base amb helicòpter. Allà han estat atesos a l’hospital de campanya de la Creu Roja. També hi han intervingut membres de la policia científica del CNP així com de l’Institut de Medicina Legal Forense per a identificació de cadàvers, amb la participació de dos forenses.

L’objectiu d’aquests exercicis és avaluar l’operativitat conjunta de diferents unitats, la capacitat de reacció dels participants, així com les tècniques, tàctiques i procediments en matèria de salvament marítim, cerca i rescat d’aeronaus, on els procediments SAR (recerca i salvament, search and rescue) juguen un paper fonamental.

Enguany han participat a l’exercici observadors de centres de salvament de França i Itàlia i helicòpters de la l’exèrcit francès i de la Guàrdia Costanera Italiana.

PUBLICITAT
PUBLICITAT