AINA VIVES RECULL LA HISTÒRIA DEL REI EN JAUME EN UN CONTE

563

La periodista pollencina Aina Vives recull la història del rei En Jaume en un conte il·lustrat per Cati Fortesa: En Tomeu descobreix el rei En Jaume.

En Tomeu descobreix el rei En Jaume és un conte pensat per a infants de segon cicle d’Educació Primària, perquè coneguin la història del Conqueridor. Per això, els lectors fan un recorregut per Palma de la mà de dos protagonistes: en Tomeu, un nin de 7 anys, i la seva padrina. El passeig comença a la plaça d’Espanya, on hi havia la Porta Pintada, i acaba a Cort, on hi ha l’Estendard, el retrat del rei En Jaume i la Cimera Reial. 

A través d’aquest recorregut, s’explica qui era en Jaume I, com es va produir la conquesta de Mallorca i, el més important, què va significar aquella victòria.

Il·lustrat per Cati Fortesa i redactat per Aina Vives, el conte compta amb l’assessorament de l’historiador Albert Casanyes, expert en història medieval, que és qui ha escrit també la guia educativa que l’acompanya i que va adreçada als professors de primària.

PUBLICITAT

I és que el conte ha estat editat per l’ajuntament de Palma dins el programa Palma Educa i es completa amb un recorregut per Palma, el mateix que fa en Tomeu amb la seva padrina, i una guia didàctica. De fet, el conte no es podrà comprar a través de les llibreries, sinó que serà un obsequi de Palma Educa per aquells escolars que participin al recorregut. En aquest sentit, des de l’ajuntament de Palma, es mostren oberts a expandir aquest projecte entre les escoles de la Part Forana que ho sol·licitin.

Vives i Fortesa asseguren que “estam molt contentes amb aquest projecte i la sensibilitat demostrada per part de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma i en concret del seu regidor Llorenç Carrió.”

Aina Vives és autora d’un altre relat infantil En Martí atura el monstre, un conte per a infants de 7 anys que va editar l’ajuntament de Pollença com a part d’una campanya mediambiental. Il·lustrat per la també pollencina Georgina Gamundia, en aquell cas, el protagonista lluitava contra totes aquelles brutors que erròniament va a parar a la mar i es va distribuir entre els alumnes de les escoles del municipi que participaren en una activitat mediambiental.

En aquests moments, Aina Cifre treballa en altres idees que, si tot va bé, seran realitat en un futur.

PUBLICITAT