AHIR AL CLUB, AVUI A CAN BUM. MOTS QUE SACSEGEN CONSCIÈNCIES

403
Cati Eva Canyelles, Maribel Servera, Mateu "Xurí", Pau Tomàs Martínez, Cati Coll i Agnès Vanrell.

Ahir horabaixa, al Club Pollença, es varen dir poemes i gloses que sacsejaren les consciències del públic. Avui horabaixa serà a Can Bum, on els mots prendran coratge contra el racisme.

Organitzat per Glosadors de Mallorca i l’àrea de Cultura de l’ajuntament de Pollença, el Club Pollença va ser escenari d’un acte amb motiu del Dia Mundial de la Poesia que es va emmarcar dins els actes commemoratius de l’Any Costa i Llobera.

Tres poetes: Agnès Vanrell, Cati Coll i Joan Tomàs Martínez, i tres glosadors: Cati Eva Canyelles, Maribel Servera i Mateu “Xurí”. Tres glosadors i tres poetes varen esperonar el públic que es concentrà al Saló d’Actes del Club. Versos propis i poemes de Miquel Costa i Llobera s’entrunyellaren amb les melodies i l’expressió popular. Les gloses prengueren el relleu dels poemes i si belles eren les composicions poètiques, els missatges arribaren de ple en la versió glosada.

Les poesies amb la veu de Joan Tomàs Martínez, Cati Coll i Agnès Venrell, amb sentiments propis i contextos reals es reinterpretaren pels tres glosadors. En aquest sentit, memorable va ser la declaració de pau amb paraules de Mateu “Xurí”. A partir de poemes sencers i també de versos esparsos de Miquel Costa i Llobera, els tres glosadors varen demostrar la força de la improvització. Destacat va ser el missatge feminista de Cati Eva Canyelles a partir de “La deixa del geni grec” del poeta pollencí.

PUBLICITAT

Després d’una hora grossa de mots, rimes i ritmes, Mateu “Xurí” va encendre el llum del Saló d’Actes i improvisà una lliçó poètica a mode de resum d’una vetlada de la qual el públic en va sortir essent millors persones.

La glosadora Maribel Servera va aportar tendresa en una vetlada en què els mots plens de contingut foren els protagonistes.

Versos contra el racisme

Per altra banda, avui horabaixa, a les 18’30 hores, a l’espai social de Can Bum (c/ Major, 40), hi haurà una lectura col·lectiva de poemes contra el racisme i, a continuació, es presentarà el moviment i la campanya #RegularizaciónYa l’objectiu de la qual és recollir signatures per dur al Congrés una Iniciativa Leglislativa Popular per la regularització del mig milió de persones sense papers que viuen a l’Estat.

PUBLICITAT