ACTIVITAT DE CAP DE SETMANA A POLLENÇA

110

Tot i els dies d’impàs hivernal que estém travessant, l’activitat cultural a Pollença continua. D’avui fins al divendres tenim un taller de cuina per a joves, un concert de presentació del darrer disc del grup Ballugall, una conferència sobre teràpies alternatives i una presentació d’un llibre sobre política i història.

Mallorca davant el centralisme

Avui divendres a les 20 hores a Can Llobera Antoni Marimon i Pere Salas presentaran el llibre “mallorca davant el centralisme”. Una obra on una dotzena d’especialistes (juristes,historiadors, etc.) expliquen els diferents moments pels quals ha passat la relació entre Mallorca i l’Estat Espanyol .

Aribada CXM Serra Nord

PUBLICITAT

Demà dissabte 26 a partir del migdia la plaça Major de Pollença s’omplirà d’animació i d’atletes exhausts, ja que serà la meta de la segona edició de la Cursa per Muntanya Serra Nord. Una cursa que sortirà de Sóller a les 8 del matí, i en la que 400 corredors hauran de pujar el barranc de Biniaraix, pujar fins al coll del Galileu i arribar a Pollença pel camí vell de Lluc tot seguin el GR221. En total 44 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1850 metres. A més, altres 99 corredors, sortiran de Lluc a les 12 hores per fer el tram del camí vell fins a Pollença (18 km).

Taller de cuina

Demà dissabte les 10’30 hores, al Centre d’Educació Infantil i Primària Costa i Llobera de Pollença, hi haurà un taller de cuina per a joves. En aquesta ocasió, els al·lots aprendran a cuinar dolços. Hi poden anar tots els joves inscrits que, com ja saben, han de dur tupper, davantal i pedaç.

Organitzat pel Punt Jove de Pollença, aquest taller de cuina és una de les moltes activitats que duen a terme en hores de lleure per al jovent.

Ballugall presenta Al vol

 

També el dissabte 19 hores, a l’Església del Convent, el grup de música Ballugall presenta el seu nou disc Al vol. El preu de l’entrada és de 5 euros i la recaptació que se’n faci, es donarà a benefici de l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer (AFAMA).

Segons Ballugall “Al Vol, ha estat un projecte llarg i completament gravat, editat i masteritzat pel grup. Un treball que ha comptat amb col·laboracions del nivell de Miquela Lladó (veu a “Una noia navegant”, un dels temes més populars de la comèdia musical Somnis de Pescador de Miquel Bota Totxo), Toni Galmés qui s’ha encarregat de fer les il·lustracions del disc i la presentació ha estat a càrrec de Felip Munar, entre altres col·laboradors.

Com els anteriors treballs del grup, ha estat editat gràcies a les aportacions dels mecenes participants del Verkami i compta amb llicència Creative Commond, perquè l’objectiu del grup és que la música sigui lliure i tothom en pugui gaudir”.

Aquest segon disc de Ballugall es pot descarregar de forma gratuïta a la web del grup: www.ballugall.com i també es pot adquirir el disc en format físic als punts de venda habituals, així com a totes les plataformes digitals.

Aquest segon disc, arriba quatre anys després del primer treball de llarga durada de la formació pollencina. Tanmateix, però, l’objectiu és el mateix: aportar les seves composicions al panorama del folk tradicional mallorquí. Des de Ballugall, qualifiquen el seu estil musical com a Folk-Pop (Folk mediterrani), o sigui música pensada per ballar a les places, Jotes, Boleros, Fandangos, Mateixes i altres danses, però amb un “toc” modern i que convida a ser gaudida fins i tot per aquells que sols pretenen escoltar.

La presentació d’Al vol de Ballugall és un acte apte per a tots els públics.

Conferencia sobre flors de Bach

Dissabte a les 19 hores, a Farmantural (cantonada Formentor amb Llevant del Port de Pollença), hi haurà la segona de les conferència programades sobre teràpies alternatives. En aquesta ocasió, l’especialista en Shiatsu i altres teràpies, Cristina Prat, parlarà sobre “El poder de les flros de Bach”.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT