Acorden iniciar accions de protesta contra la privatització de Formentor

436

Ahir horabaixa, als jardins Joan March de Pollença, hi va haver una reunió convocada per Alternativa per Pollença, amb la intenció de parlar sobre tot allò que ha passat a Formentor durant els darrers anys. Una vintena de persones de “diferents sensibilitats polítiques”, participaren en aquesta reunió durant la qual es va decidir “iniciar accions de protesta al llarg de l’estiu per fer evident el malestar dels residents”.

Durant la reunió, es va parlar “del vergonyós esbucament de l’històric hotel de Formentor i de les nombroses irregularitats comeses amb el vist-i-plau de l’anterior equip de govern municipal”. Per altra banda, també es va tractar el tema de “les restriccions a la península i de les dificultats dels mallorquins per accedir-hi, tant per la massiva afluència de visitants, l’insuficient transport públic (i és que, en nombroses ocasions, els autobusos arriben ja plens al Port de Pollença)”.

L’aparcament de Formentor

El tema de debat principal ha estat el relatiu a “l’aparcament, zones verdes i vials de Formentor, teòricament de titularitat municipal des del 15 de juny del 2021. Era part de l’acord per a l’atorgament de la llicència d’obra per a reformar l’Hotel, que implicava la prèvia cessió d’aquests terrenys d’acord amb el PGOU. A pesar d’això, i posant tots els recursos possibles en contra d’aquesta cessió i les seves conseqüències, aquesta és ja la tercera temporada que l’empresa propietària de l’Hotel ha seguit explotant l’aparcament com si fos seu, davant la manca de contundència de l’anterior Ajuntament que s’hauria hagut d’esperar davant tal presa de pèl. La revocació de la llicència de l’aparcament es troba en aquest moment recorreguda per part de l’empresa i a l’espera que es manifesti el tribunal. Per altra part, es mantenen elements com a senyals, barreres, cartells de propietat privada… com si els vials fossin privats”.

Conclusió: actuar

Des d’Alternativa, conclouen que la reunió ha posat de manifest la necessitat de “fer visible el malestar que hi ha entre els residents davant aquest cúmul de despropòsits”. Per això mateix, annuncien que “es realitzaran una sèrie d’accions que s’aniran concretant durant aquest estiu, per reivindicar la titularitat municipal de l’aparcament i dels vials i zones verdes de Formentor i perquè la Península no es converteixi en una zona privada cada vegada més tancada i restrictiva”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT