ACORD PER PODER TORNAR FER COLÒNIES A CALA MURTA

368

Representants del Govern de les illes Balears, convidats per la Fundació Rotger Villalonga, propietària de la possessió de cala Murta, han visitat l’espai on es feien les colònies. En aquesta visita, els han acompanyat representants de l’ajuntament de Pollença. I és que, arran d’una esmena a la Llei de Lleure, tot apunta que es podran tornar fer campaments a cala Murta.

L’objectiu és que els albergs, les cases de colònies, refugis i similars que no tenguin consideració d’activitat complementària de l’activitat agrària tinguin la consideració d’ús admès amb una sèrie de requisits que han de complir. Entre aquests, que s’ubiquin en edificacions existents que abans de l’entrada en vigor de la LEN s’haguessin destinat a l’activitat d’alberg, refugi o similar; que no s’emplacin en ANEI d’alt nivell de protecció ni en Àrea de Prevenció de Risc d’Inundació que siguin gestionades per administració pública o entitats sense ànim de lucre, i que estiguin destinades a la pernoctació o a la realització d’activitats de lleure educatiu per a infants i joves. La consideració d’ús admès no podrà comportar, en cap cas, la construcció de noves edificacions ni l’ampliació de les existents.

El passat mes de juliol, el Govern – a través de les conselleries d’Afers Socials i Esports i de Medi Ambient– i l’Ajuntament de Pollença van consensuar el contingut d’una proposta d’esmena a la Llei de Lleure –en tramitació parlamentària– per facilitar que l’espai de colònies de Cala Murta pugui reobrir les portes i sumar-se a l’oferta de lleure per al jovent. La proposta d’esmena afecta l’apartat G de l’annex I de la Llei 6/1999, de 3 d’abril, de les Directrius d’Ordenació Territorial de les Illes Balears i de mesures tributàries. 

Així que, amb el consens del Govern de les illes Balears, l’ajuntament de Pollença, equip de govern i oposició, i la Fundació Rotger Villalonga, l’esmena a la Llei de Lleure premetrà recuperar una oferta de lleure per als joves i en plena natura.

PUBLICITAT

El primer tinent de batle i regidor d’Urbanisme, Bartomeu Cifre Ochogavia, destaca que “des de l’Ajuntament de Pollença s’ha duit a terme una tasca important, ja que des de principis de la legislatura s’ha fet feina amb el Govern perquè fes aquesta modificació legislativa que pogués servir per adequar aquests espais per a entitats sense ànim de lucre”.

A més, Cifre Ochogavia ha afegit que “és una oportunitat per tota la joventut, perquè puguin gaudir de la natura a un espai tan emblemàtic com és la península de Formentor i, en aquest cas, Cala Murta i les seves colònies”. 

A la visita d’aquest matí a cala Murta, hi havia la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, així com també el president de la Fundació Rotger Villalonga, Josep Fèlix Ferrer, i el vicepresident, Pere Antoni Borràs, el batle de Pollença, Andrés Nevado, i el regidor d’Urbanisme, Bartomeu Cifre Ochogavia, entre altres.

PUBLICITAT