ABRIL DE REPÚBLICA: VISITA GUIADA AL CAMP DE CONCENTRACIÓ D’ALBERCUIX AMB MARIA EUGÈNIA JAUME

200

Dins els actes d’Abril de República, demà dissabte 9 d’abril, a les 10 hores, la investigadora Maria Eugènia Jaume i Esteva farà una visita guiada a la Talaia d’Albercuix, on hi va haver un dels camps de concentració franquista.

Esclaus Oblidats, els camps de concentració a Mallorca 1936-1942 és un treball d’investigació sobre els camps de concentració que hi va haver a Mallorca durant el primer període del franquisme. Aquest és un tema sobre el qual no s’havia escrit gaire i que l’autora, Maria Eugènia Jaume i Esteve, es va proposar donar a conèixer les condicions en què hi treballaven els presos i les seves localitzacions. Tal i com explica en aquesta entrevista, la investigació que va sorgir a partir d’un treball de final de Màster sobre els camps de concentració d’Artà, Formentera i Pollença.

Bona coneixedora del tema, Maria Eugènia explicarà damunt el terreny com funcionaven els camps de concentració, en quines condicions vivien els presos, en què consistien els treballs forçats…

Maria Eugènia Jaume i Esteva (Sant Llorenç, 1987) és graduada per la Universitat Oberta de Catalunya en humanitats (2015) i en història, geografia i història de l’art (2019). El seu àmbit de recerca se centra en la Guerra civil a Mallorca. Ha participat en conferències sobre els camps de concentració a Mallorca.

PUBLICITAT

PUBLICITAT