ABANS DEL CAP DE SETMANA, POLLENÇA VA QUEDAR AMB 23 CASOS DE CORONAVIRUS

652

La coordinadora del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero, informa que el passat divendres 16 de juliol, es va diagnosticar un nou contagi de coronavirus i es donaren 10 altes. Per tant, el nombre de casos actius al municipi de Pollença se situa en 23 infeccions per SARS-CoV-2.

Des que a finals de juny es detectaren nous contagis després de més d’un mes sense casos actius ni noves infeccions per SARS-CoV-2, al Centre de Salut de Pollença realitzen entre 40 i 50 proves diagnòstiques.

Les persones que donen positiu a aquestes proves, però també aquelles que han estat diagnosticades a clíniques privades, reben l’atenció del Centre de Salut per saber com evolucionen.

Canvi de protocol

Des de divendres, a Atenció Primària, han canviat el protocol de seguiment de contactes. Per ser exactes:

PUBLICITAT
  • “Els casos que donin positiu en un test d’antígens al Centre de Salut ja no se’ls farà PCR per determinar variant.
  • Als contactes estrets dels positius, no se’ls farà PCR d’entrada. S’indica l’aïllament de 10 dies des del darrer contacte amb el positiu, que això no canvia, i es farà una PCR als 7 dies. Malgrat aquesta PCR sigui negativa s’ha de mantenir l’aïllament fins al dia 10 inclòs. O sigui, que si algú es contacte d’un positiu, s’ha d’aïllar i ha de contactar amb el Centre de Salut [ 971532301 o al 971533041] o amb la Central covid, on explicarem com s’ha de fer l’aïllament i programarem la PCR.
  • Els contactes estrets vacunats amb les dues dosis, si no sabem la variant del virus del cas positiu, no hauran de fer aïllament estricte, sí que hauran d’evitar esdeveniments multitudinaris, contacte amb persones no vacunades o vulnerables i dur la mascareta.”

Les dades de la Conselleria

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut, la incidència al municipi durant els darrers 7 dies ha estat de 15 casos d’infecció de SARS-CoV-2, mentre que la incidència a 14 dies, de 72 casos. Per tant, la incidència acumulada a 7 dies és de 90 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la incidència acumulada a 14 dies és de 423’2casos per 100.000 habitants.

Segons la mateixa Conselleria, al municipi de Pollença i des que es va declarar la pandèmia, hi ha hagut 755 casos de coronavirus.

Cal tenir en compte que les dades de la Conselleria comptabilitzen tots els positius de persones empadronades a Pollença. És a dir, a més de comptar els casos que són seguits pel PAC Pollença, també hi figuren els casos detectats a altres centres hospitalaris o mitjançant les UVAC (unitat volant d’atenció al coronavirus). A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que hagi pogut donar el centre de salut durant aquest període.

PUBLICITAT