A PRINCIPIS DE 2022, EL DISTINTIU SERRA DE TRAMUNTANA SERÀ UNA REALITAT

178

El distintiu Serra de Tramuntanta serà una realitat a principi del 2022, així ho va avançar ahir el Departament de Territori, que preveu finalitzar amb els tràmits necessaris enguany. Aquesta iniciativa va ser presentada ahir dijous 28 d’octubre a la Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana en rebre el vistiplau dels integrants de l’òrgan superior de govern i administració del Consorci.

Una vegada superats els requeriments que posava Europa i després d’arribar a un acord amb la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca impulsarà aquesta iniciativa que té per objectiu promoure la viabilitat econòmica dels productes elaborats en aquest emblemàtic paratge Patrimoni Mundial de la Humanitat.

«El segell distintiu assenyalarà no només el lloc d’elaboració, sinó també que el producte està col•laborant amb el manteniment, preservació i protecció de la serra de Tramuntana», va explicar la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías.

Garcías va remarcar la importància de vetlar pel bon l’ús de la marca, «com a garantia de reconeixement del prestigi». En aquest sentit, es crearà una comissió de seguiment.

PUBLICITAT

Per crear sinèrgies i vincles, la posada en marxa de la distinció es durà a terme amb la firma de convenis entre el Consell de Mallorca i els propietaris i/o explotadors de finques, o amb els productors. El Consell ja té la marca registrada i en dos mesos es preveu tenir enllestits els models de convenis.

Aquesta iniciativa va en consonància amb la línia d’actuació del Consell per promoure l’economia circular i la promoció econòmica d’aquest territori reconegut per la Unesco en la categoria de Paisatge Cultural.

PUBLICITAT